UFC

‘Veliki rizik, ali ne žalim ni za čim. Imali smo najbolju borbu na povijesnom ‘cardu‘, to će živjeti vječno‘

Justin Gaethje

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Justin Gaethje i dalje stoji iza svoje odluke da uđe u riskantan meč za ‘BMF‘ pojas s Hollowayem

Jubilarnu UFC 300 priredbu obilježila je, među ostalim, spektakularna borba za "BMF" pojas, odnosno završna sekvenca pete runde u kojoj je Max Holloway pozvao Justina Gaethjea na otvorenu razmjenu, a onda ga u "unakrsnoj paljbi" nokautirao, u džep pospremio 600 tisuća dolara bonusa i završio na naslovnicama praktično svih relevantnih borilačkih medija diljem svijeta. "Blessed" je tako okrenuo svjetla reflektora prema sebi, dok se "Highlight", s druge strane, dan nakon meča javio porukom na X-u, a sada je odradio i prvi intervju u kojem se osvrnuo na poraz.

"Mislim da bi mnogi ljudi na mom mjestu odlučili ne prihvatiti borbu s Hollowayem. Ne žalim ni za čim, bilo mi je jako zabavno. To je bila velika, povijesna, priredba i to što sam bio toga, najbolja borba na "cardu" - živjet će zauvijek", rekao je 35-godišnji Amerikanac u razgovoru za MMA Knockout.

Mnogi su analitičari i borci, uključujući, primjerice i Khabiba Nurmagomedova i Islama Makhacheva prethodno isticali kako Gaethjeovo prihvaćanje borbe s Hollowayem nema smisla iz perspektive lake kategorije budući da bi porazom pao na ljestvici izazivača i udaljio se od eventualne borbe za pojas, što se na koncu i dogodilo. Gaethje, međutim, kako i sam kaže, ne žali za svojom odlukom.

"Bio je to veliki rizik. Nisam uspio. Da sam pobijedio u toj borbi, brzim nokautom, uzeo bih borbu protiv Makhacheva. Ali takva je ovo igra", zaključio je.

Linker
01. svibanj 2024 12:41