UFC

Vettori želi revanš protiv Adesanye: 'Najbolji sam na svijetu, pobijedio sam ga već u prvoj borbi'

Marvin Vettori
 screenshot/YouTube
Nakon treće pobjede u nizu, Marvin Vettori nada se prilici za uspon prema vrhu

Mjesecima je Marvin Vettori čekao priliku za svoju prvu borbu u 2020. godini, a onda ju je protekle noći napokon dočekao. Karl Roberson dva puta je pao vagu za borbu protiv njega, no za razliku od prvog puta, ovog ju puta nije otkazao. Talijanski borac to je dočekao maksimalno motiviran, a onda je pokazao što zna i može. Borbu je završio gušenjem u prvoj rundi, nakon čega je bio spreman poslati značajnu poruku. No, prije toga je otkrio s kakvim se emocijama po pitanju ovog nastupa susreo.

"Šest mjeseci sam čekao na ovo. Nisam pivo popio još od siječnja zbog ovoga. Trenirao sam nevjerojatno jako i ovo je moja nagrada. Prije borbe sam umalo zaplakao koliko mi je ovo sve značilo", rekao je Vettori, da bi onda objasnio zapravo vrlo lak način kojim je do pobjede došao:

"Ja sam jednostavno drugi nivo. On je rekao da je njegov grappling bolji od mog. Mislim da je to rekao samo zato da se uplašim rušiti ga. No, nema tog kod mene, ja sam uvjeren da sam najbolji na svijetu."

Od svih dosadašnjih protivnika Israela Adesanye, on je bio najbliži pobjedi protiv trenutnog prvaka. U travnju 2018. godine, Adesanya je slavio podijeljenom odlukom nakon tri runde, a ishod je to kojim Vettori nije bio zadovoljan. No, nakon toga je sada spojio tri pobjede i uvjeren je kako će nakon ove biti rangiran, što bi trebalo dovesti i do jačih borbi te prilike za uspon prema onima najboljima.

"Svi me izbjegavaju, ali mislim da više ne mogu. Želim imena, želim priliku za uspeti se prema borbi za titulu i želim taj revanš protiv Adesanye. Prva borba bila nam je jako blizu i moramo to ponoviti. Ja smatram kako sam ga pobijedio već tada, on se ne slaže. Nema druge nego da to ponovimo. On puno priča o meni, a nisam još niti rangiran", još je dodao ovaj sjajni 26-godišnji borac, koji je za ovu pobjedu došao i do svog prvog bonusa. Apsolutno zasluženo.

Linker
04. svibanj 2024 18:43