UFC

(VIDEO) Aldo i Font predvode sjajnu UFC priredbu na kojoj Duško Todorović traži ostanak u promociji

Rob Font vs. Jose Aldo

 Ufc
Iako su oči već uperene ka UFC 269 priredbi, event koji nas čeka ovaj vikend ne smijete propustiti

Jedan vikend pauze priuštili su nam iz UFC-a, prije nego li krenu sa završetkom godine. Tri priredbe očekuju nas u prosincu, a iako svi željno iščekuju UFC 269 priredbu koja se održava 11. prosinca, ne treba podcijeniti i ostale dvije priredbe koje nam UFC pruža.

Prva na rasporedu priredba je naziva UFC on ESPN 31. U glavnoj borbi večeri, snage će odmjeriti Rob Font i Jose Aldo. Radi se o susretu dvojice visokorangiranih bantamaša. Aldo trenutno okupira peto mjesto ljestvice izazivača, dok je Font jednu poziciju iznad njega. Pobjeda u ovom meču dovodi jako blizu napadu na titulu koja je trenutno u vlasništvu Aljamaina Sterlinga.

Aldo i Font trebali bi ponuditi odličan meč. Radi se o dvojici boraca koji preferiraju borbu u stojci. Već sada legendarni Aldo poznat je po svojim ubojitim kickovima, a niti njegov boks nije ništa manje ubitačan. 35-godišnji Brazilac zaredao je dvije pobjede u nizu, a posljednji put imali smo ga prilike gledati u osmom mjesecu. Aldo je tada jednoglasnom odluko slavio protiv Pedra Munhoza.

Rob Font s druge strane u nizu je od četiri pobjede. 34-godišnjak je trenutno posljednji meč odradio u petom mjesecu ove godine kad je slavio protiv bivšeg prvaka Codyja Garbrandta. Odličnu prezentaciju pružio je Font, a pogodio je čak 176 značajnih udaraca. Borac iz Massachusettsa voli reći da ima najbolji prednji direkt u UFC-u, a pravi test svojih sposobnosti imat će ovog vikenda protiv Josea Alda.

Sunaslovna borba večeri po mnogima je favorit za ujedno i najbolju borbu večeri, a ne trebamo se iznenaditi ako postane kandidat i za najbolju borbu godine. Brad Riddell i Rafael Fiziev izuzetno su atraktivni borci, a ponovno imamo meč boraca koji preferiraju stojku. Obojica su u nizu od četiri pobjede, Riddell je 12. u poretku izazivača, a Fiziev 14. Radi se o borcima koji imaju velike ambicije u lakoj kategoriji, no pobjednik može biti samo jedan. Ipak, izuzev pobjednika, gotovo sigurno profitirat će i svi MMA fanovi koji pogledaju ovaj meč.

Glavni dio priredbe nudi nam i veteranski okršaj između Clayja Guide i Leonarda Santosa, kao i dvoboj mladih nadolazećih boraca u vidu Jima Crutea i Jamahala Hilla. Main card otvorit će borba između Brendana Allena i iskusnog Chrisa Curtisa koji je za UFC debitirao 06. studenog ove godine. Dakle, u nešto manje od dva mjeseca, odradit će dvije UFC borbe. Podsjećamo, u debiju je nokautira Phila Hawesa.

Preliminarni dio priredbe također nudi pregršt zanimljivosti. Imena poput Manela Kapea, Zhalgasa Zhumagulova ili Jakea Matthewsa, bez problema mogli su se naći i u sklopu glavnog dijela priredbe.

Ipak, regionalne MMA fanove najviše će privući meč Duška Todorovića (10-2-0, 1-2 UFC). Srpski borac borit će se protiv Makija Pitola (13-8-0, 1-4 UFC). Pitolo je borac s Havaja, a radi se o meču u kojem će obojica vjerojatno tražiti ostanak u UFC-u. Naime, Pitolo je trenutno u nizu od tri poraza, dok je Todorović poražen u posljednja dva meča. Poraženi bi vrlo lako mogao dobiti otkaz i stoga se radi o meču od velike važnosti za obojicu. Naravno, nadamo se pobjedi Duška koji bi konačno trebao prikazati što zna i može.

Priredba će se održati unutar UFC-ova Apex kompleksa. Preliminarni dio započinje u nedjelju, jedan sat iza ponoći, dok bi main card trebao startati u 04:00 sata. Ukupno je 14 borbi trenutno na programu, a meč Duška Todorovića deveti je na redu, ujedno i posljednji u sklopu preliminarnog dijela. Dakle, borbu između Pitola i Todorovića možemo očekivati u nedjelju ujutro, oko 03:30 sati.

UFC on ESPN 31 - raspored borbi:

GLAVNI DIO PRIREDBE:

(Bantam kategorija)

Rob Font (34, 19-4-0, 9-3 UFC) vs. Jose Aldo (35, 30-7-0, 12-6 UFC)

(Laka kategorija)

Brad Riddell (30, 10-1-0, 4-0 UFC) vs. Rafael Fiziev (28, 10-1-0, 4-1 UFC)

(Laka kategorija)

Clay Guida (39, 36-21-0, 16-15 UFC) vs. Leonardo Santos (41, 18-4-1, 7-1-1 UFC)

(Poluteška kategorija)

Jimmy Crute (25, 12-2-0, 4-2 UFC) vs. Jamahal Hill (30, 8-1-0, 1 NC, 2-1, 1 NC UFC)

(Srednja kategorija)

Brendan Allen (25, 17-4-0, 5-1 UFC) vs. Chris Curtis (34, 27-8-0, 1-0 UFC)

PRELIMINARNI DIO PRIREDBE:

(Srednja kategorija)

Maki Pitolo vs. Duško Todorović

(Muha kategorija)

Manel Kape vs. Zhalgas Zhumagulov

(Velter kategorija)

Jake Matthews vs. Jeremiah Wells

(Slamka kategorija)

Cheyanne Buys vs. Mallory Martin

(Poluteška kategorija)

Alonzo Menifield vs. William Knight

(Laka kategorija)

Claudio Puelles vs. Chris Gruetzmacher

(Teška kategorija)

Jared Vanderaa vs. Azamat Murzakanov

(Velter kategorija)

Alex Morono vs. Mickey Gall

(Bantam kategorija)

Louis Smolka vs. Vince Morales

Linker
25. travanj 2024 11:41