UFC

(VIDEO) Bio je to jedan od najimpresivnijih nastupa ikad: Volkanovski je te večeri izdominirao Hollowayja

Alexander Volkanovski i Max Holloway

 Screenshot (youtube, Ufc)
Alexander Volkanovski sredinom prošle godine pružio je najbolju izvedbu u svojoj karijeri

Vrlo hrabar potez napravio je Alexander Volkanovski onog trenutka kad se odlučio okušati u lakoj kategoriji. Australac će 12. veljače (2. mjesec) imati priliku postati UFC-ovim prvakom lake kategorije, a protivnik će mu biti favorizirani Islam Makhachev.

Volkanovski tom borbom riskira svoje prvo mjesto na UFC-ovoj ‘‘P4P‘‘ ljestvici, kao i svoj niz neporaženosti pod okriljem UFC-a. Volkanovski je 12 puta nastupio unutar UFC-a i svih 12 puta upisao je pobjedu. Jedini poraz u svojoj dosadašnjoj MMA karijeri upisao je davne 2013. godine u svom četvrtom profesionalnom nastupu. Corey Nelson porazio ga je na regionalnoj sceni u Australiji.

Ipak, poprilično je razumljivo da se Volkanovski odlučio na novi izazov. Sjajni australski borac donekle je ostao bez izazova u perolakoj kategoriji. Čak triput je porazio Maxa Hollowayja, a Max Holloway prvi je izazivač u perolakoj kategoriji.

Dojam je da su svi ostali izazivači osjetno lošiji od Hollowayja i teško je zamisliti da mogu ugroziti Volkanovskog. Dok ne isplivaju neki novi kvalitetni izazivači, Volkanovski će se okušati u lakoj kategoriji i bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi s borcem poput Makhacheva.

Istina da je Islam veliki favorit, ali Volkanovski će u taj meč ući s ogromnim samopouzdanjem. Volk je posljednji nastup upisao u sedmom mjesecu prošle godine, a bio je to jedan od najimpresivnijih nastupa koji smo vidjeli u UFC-ovim mečevima za titulu. Australac makedonskih korijena apsolutno je deklasirao Maxa Hollowayja.

Pet rundi odradili su Holloway i Volkanovski, ali za razliku od drugog međusobnog obračuna, ovaj put dileme nije bilo. Volkanovski je dominirao od početka do kraja, a iz borbe protiv sjajnog borca kao što je Holloway, Volkanovski je izašao gotovo bez ikakve ogrebotine. Naravno da je takvim nastupom dodatno podigao svoje samopouzdanje i s razlogom vjeruje da može poraziti i Makhacheva.

Ususret nadolazećem UFC 284 eventu koji će se održati u Australiji, UFC nas je odlučio podsjetiti na sjajnu izvedbu Volkanovskog u trećem meču protiv Maxa Hollowayja. Ovakvu majstorsku predstavu uvijek vrijedi pogledati, a snimka borbe nalazi se ispod ovog teksta.

Linker
16. travanj 2024 22:18