UFC

(VIDEO) Brutalni nokaut nakon trogodišnje pauze: Pogledajte kako udara 'Zombie'

Chan Sung Jung
 screenshot/Youtube
Dugo se očekivao povratak Chan Sung Junga u UFC-ov kavez, a on se napokon dogodio u veljači 2017. godine. Gotovo četiri godine bio je Korean Zombie bez borbi, a onda je povratak odradio kao da pauze nije niti bilo. Pogledajte kako je u povratničkoj borbi nokautirao Dennisa Bermudeza.

Chan Sung Jung bio je na vrhuncu svoje karijere kad je napao UFC-ovu titulu perolake kategorije. Nije tada uspio savladati u tom trenutku nedodirljivog Josea Alda, no ostavio je sjajan dojam i očekivalo se da neće proći puno vremena prije novog napada na titulu. Ipak, stigao je poziv iz domovine te je Jung morao na odsluženje vojnog roka. Tri i pol godine bio je izvan Octagona i nitko nije mogao biti siguran kakav će biti kad se vrati.

Povratak je došao na UFC Fight Night 104 priredbi, a on ju je predvodio protiv uvijek čvrstog i neugodnog Dennisa Bermudeza. Konstantno dobro rangirani američki borac očekivao je da će pronaći način za riješiti situaciju u svoju korist, ali na kraju je Zombie pokazao koliko je opak. Borbu je završio nokautom već sredinom prve runde. Sjajni aperkat bio je nešto što Bermudez nije predosjetio i čim je pogođen završio je na podu.

Jung je nažalost nakon ove borbe imao još jednu pauzu, da bi se vratio godinu i pol dana kasnije, u studenom prošle godine na jubilarnom UFC eventu za 25. godišnjicu promocije. Fantastičan nastup protiv Yaira Rodrigueza upropastio je nokaut u posljednjim sekundama borbe. Ipak, vratio se Zombie u lipnju ove godine fenomenalnim nastupom protiv Renata Moicana i sad je ponovno u dobroj poziciji. Ako u subotu savlada Frankieja Edgara, može ponovno gledati prema napadu na titulu, i to već u 2020. godini.

Pogledajte snimku njegove borbe protiv Bermudeza.

Linker
19. travanj 2024 21:07