UFC

(VIDEO) Cejudo analizirao oba meča između Adesanye i Pereire: ‘Sada vjerujem da Izzy ima puno više šanse‘

Henry Cejudo analizira meč Adesanye i Pereire

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo)
‘‘Triple C‘‘ priznaje kako je Adesanya bio u pravu kad je davao svoje osvrte na prva dva meča

Kad god se najavljuje borba između Israela Adesanye i Alexa Pereire, neizbježno je spomenuti da je Pereira dvaput pobijedio Adesanyu, ali u kickboksačkim mečevima. Brazilac je u drugoj borbi čak i nokautirao Adesanyu, a time je postao jedini kojem je to ikad pošlo za rukom.

Pereira i Adesanya borit će se za titulu prvaka UFC-ove srednje kategorije, a meč je zakazan za 12. studenog (11. mjesec) na UFC 281 eventu. Adesanya je puno iskusniji kad je MMA u pitanju i već neko vrijeme prvak je UFC-ove srednje kategorije. Ipak, ovaj ‘‘matchup‘‘ je zanimljiv jer Adesanya preferira borbu u stojci, a Pereira se dvaput pokazao boljim u tom segmentu.

Teško možemo očekivati da će Adesanya hrvati i dominacijom u tom segmentu doći do pobjede. Obojica će se vjerojatno držati borbe u stojci, ali ovaj put će i rukavice biti nešto manje. Kad god se Adesanyi nameće činjenica da je dvaput izgubio od Pereire, Izzy napominje svima da pogledaju te mečeve, naročito onaj drugi u kojem je dominirao, ali na kraju ipak izgubio nokautom.

Henry Cejudo kao borac koji je dosad bez dileme favorizirao Alexa Pereiru odlučio je pogledati te mečeve, detaljno ih analizirati i vidjeti o čemu Adesanya govori.

‘‘Gledajući prvu borbu, bila je puno tijesnija nego sam mislio i Israel je bio u pravu. Gledajući meč, on jeste izgubio, a to je zbog onoga što se dogodilo krajem druge runde. Israel je bio bolji u trećoj rundi, ali prva je definitivno Pereirina.‘‘, započeo je Cejudo, a zatim je dodao:

‘‘Što se drugog meča tiče, mislim da se moja perspektiva u potpunosti promijenila i sada vjerujem da Israel ima puno više šanse. Ako detaljno analizirate taj meč, shvatit ćete da će prednost imati onaj koji bude agresor u tom meču. Dok je Israel napadao, imao je više uspjeha.‘‘, rekao je Cejudo na svom YouTube kanalu.

Mnogi zapravo sude Izzyju na temelju nokauta koji je pretrpio od strane Pereire, prije nego su uopće i pogledali te mečeve. Tako je i Cejudo naglo promijenio mišljenje, a njegovu kompletnu analizu možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
16. travanj 2024 23:43