UFC

(VIDEO) Cormier: Ne znam što će se dogoditi s Khabibom sada kada je ostao bez oca

Khabib Nurmagomedov i Daniel Cormier
 Screenshot (YouTube)
DC je s UFC-ovim prvakom razgovara dva dana prije smrti Abdulmanapa Nurmagomedova

Što će biti s Khabibom Nurmagomedovom i kako će se smrt njegovog oca odraziti na aktualnog UFC-ovog prvaka? Na to smo pitanje često mogli naletjeti ovih dana...

Abdulmanap Nurmagomedov bio je otac, trener i heroj jednog od najboljih boraca u povijesti MMA-a, ali njegova smrt nije pogodila samo Khabiba. Tragične vijesti iz Rusije rasplakale su velik dio borilačkog svijeta, pogotovo onog na kojem je slavni trener ostavio svoj vječni potpis.

No jasno je, nikome u ovim trenucima nije teže od Khabiba, a na pitanje iz uvoda pokušao je razgovarajući s Arielom Helwanijem odgovoriti bivši UFC-ov prvak te veliki prijatelj obitelji Nurmagomedov - Daniel Cormier.

DC se ovom prigodom prisjetio svog prvog susreta s Abdulmanapom te je pokušao kroz nekoliko primjera pokazati koliko je on značio Khabibu, ali i kakav je utjecaj imao na MMA kao sport.

Na pitanje o budućnosti neporaženog prvaka, Daniel je odgovorio i tako što se prisjetio jednog razgovora kojeg je s njim vodio dva dana prije Abdulmanapove smrti.

"Još sam u srijedu o svemu tome pričao s prvakom - mojim prvakom, našim prvakom, AKA prvakom. Bilo mu se teško nositi sa svime. Zbog treninga se osjećao nešto bolje, ali znam da bi mu se bilo jako teško boriti pod tim okolnostima. A sada... Ne znam što će se dogoditi. Zaista ne znam. On je bio velik dio njega i ne znam što će sve moći napraviti bez svog oca", rekao je Cormier.

Ovaj tragičan događaj mogao bi vrlo lako utjecati i na UFC-ove planove oko Khabibovog meča s Justinom Gaethjeom. U kojoj mjeri, to još uvijek nije poznato, ali spomenut ćemo da se već duže vrijeme kao potencijalan termin za ovaj susret spominje neki datum u rujnu.

Podsjetimo, Abdulmanap je preminuo 3. srpnja nakon višemjesečne borbe s nekoliko zdravstvenih problema. Većina svjetskih medija prenijela je vijest po kojoj je poznati trener umro od posljedica koje je izazvao koronavirus, a da je situacija bila puno kompliciranija otkrio je njegov prijatelj Ramazan Rabadanov dodavši da je Abdulmanap doživio i srčani i moždani udar.

"Srce mu je išlo prema oporavku, no mozak ne. Od tada se uopće nije probudio iz kome. Situacija je bila preteška i bilo je prekasno. Liječnici su napravili sve što je bilo u njihovoj mogućnosti. Kontaktiran je i predsjednik, koji je napravio sve što je mogao, ali jednostavno je situacija bila takva da mu nije bilo spasa", otkrio je prije nekoliko dana Rabadanov.

Linker
18. travanj 2024 20:02