UFC

(VIDEO) Dana White na sinoćnjoj konferenciji objavio promo video koji dokazuje da je Jon Jones ‘GOAT‘

Jon Jones

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Promotivni video uradak u potpunosti je posvećen Jonu Jonesu i sadrži činjenice, odnosno argumente da je ‘‘Bones‘‘ najbolji borac u povijesti MMA-a

Jon Jones je najveći borac svih vremena, tvrdi UFC.

U utorak navečer, tijekom posljednje epizode Contender Seriesa, vodeća svjetska MMA promocija objavila je novi trailer, ne za promociju sljedećeg događaja, već isključivo za promociju Jona Jonesa kao najvećeg borca koji je ikad sudjelovao u MMA-u.

Video prikazuje brojne Jonesove najbolje trenutke u karijeri, zajedno s impresivnim statističkim postignućima — uključujući 15 pobjeda u borbama za naslov, osam pobjeda nad UFC prvacima, najviše pobjeda u povijesti UFC-ove poluteške kategorije (20), među ostalim — sve uz glasovne komentare Dane Whitea, Jona Anika, Joea Rogana i drugih koji Jonesa proglašavaju najvećim borcem u povijesti.

Video je posljednji potez Whitea koji je nedavno postao veliki zagovaratelj zbog svoje ponovljene tvrdnje da je Jones najveći ikad i svoje ljutnje na činjenicu da Jones nije trenutni najbolji borac na UFC-ovoj ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici. Tijekom posljednjih nekoliko tjedana, White se prepirao s novinarima o značenju "pound-for-pound" izraza i Jonesovom mjestu na trenutnoj listi. White je čak ranije obećao da ima nešto spremno za one koji se ne slažu s njim, pa je tijekom Contender Series konferencije za novinare u utorak navečer imao samozadovoljan odgovor za prisutne.

"Jeste li pročitali statistike?" pitao je White. "Nedavno je pobijedio borca broj jedan u teškoj kategoriji na svijetu. Znate što je sjajno u vezi tehnologije? Nismo daleko od toga da A.I. zapravo radi ove ljestvice i bit će sjajan dan kad A.I. počne raditi te stvari. Tako da sam stvarno uzbuđen zbog toga."

Jones je trenutno rangiran kao treći na UFC-ovoj ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici. Posljednji put se borio na UFC-u 285 u ožujku 2023., kada je za nešto više od dvije minute prisilio Ciryla Ganea na predaju kako bi osvojio upražnjeni naslov u teškoj kategoriji. Iako još nije službeno, očekuje se da će Jones braniti svoj pojas protiv najuspješnijeg UFC prvaka Stipe Miočića u glavnom događaju UFC-a 309 koji će se održati 16. studenog u Madison Square Gardenu u New Yorku.

Linker
11. rujan 2024 11:01