UFC

(VIDEO) Diazov pobjednički povratak na scenu i jedna od najpoznatijih prozivki u povijesti UFC-a

Nate Diaz
 Screenshot (YouTube, UFC)
Na službenom YouTube kanalu najjače svjetske MMA promocije osvanula je još jedna besplatna borba, a ovoga puta u glavnim su ulogama Nate Diaz i Michael Johnson (UFC on Fox 17).

Borba s kojom nas je počastio UFC bitna je jer smo po prvi puta nakon otprilike godinu dana pauze u Octagonu ponovno vidjeli Natea Diaza, ali i zato što je nedugo poslije ove pobjede popularnog borca iz Stocktona 'pala' jedna od najslavnijih prozivki u povijesti UFC-a.

Bio je to prvi Diazov nastup nakon poraza od Rafaela Dos Anjosa, a UFC mu je kao protivnika dodijelio Johnsona čiji je odličan niz od četiri pobjede nekoliko mjeseci ranije podijeljenom sudačkom odlukom prekinuo Beneil Dariush.

Diaza 19. prosinca 2015. godine nije čekao nimalo lagan zadatak, ali on je meč u Orlandu odradio vrhunski i nakon velike pobjede prozvao Conora McGregora. Nateova želja ispunila se manje od tri mjeseca kasnije kada je kao zamjena samo 11 dana prije održavanja UFC 196 priredbe prihvatio meč s Ircem i stigao do najveće pobjede u svojoj karijeri.

Linker
20. travanj 2024 08:40