UFC

(VIDEO) Do kad ovako? Borac jučer na UFC-ovo vaganje došao izbezumljen, nije mogao stajati i hodati bez tuđe pomoći

Dylan Budka

 Twitter (amy Kaplan)
Cijela ova scena izazvala je brojne reakcije, a mnogi su s pravom zazivali drastične promjene sustava

Uz plaće boraca, skidanje kilograma vjerojatno je sljedeća, ‘‘najvruća‘‘ tema kada su u pitanju borilački sportovi. Neki to nazivaju prevarom, smatraju kako nije prirodno da se borac bori u kategoriji deset i više kilograma ispod svoje stvarne težine, no pravila su trenutno takva da takve prakse odobravaju.

Međutim, svi se pribojavaju jednog, najcrnjeg scenarija koji bi se mogao dogoditi zbog takve prakse. Nerijetko se borci izlažu raznim po zdravlje opasnim stvarima ne bi li se na službenom vaganju pojavili ispod limita za svoje kategorije, a ono što smo vidjeli sinoć na vaganju za UFC Vegas 97 priredbu, u najmanju ruku je bilo jezivo.

Naime, borac srednje kategorije, Dylan Budka, na vaganju se pojavio pretežak za 1,1 kilogram. To ne bi bilo toliko zanimljivo da se nije dogodilo ono što se dogodilo sinoć – Budka je na vaganje došao totalno izbezumljen, jedva je stajao na vagi i jako se tresao. Nakon vaganja, nije znao da sam treba sići s vage, nego su dvojica priskočila u pomoć i odvela ga iza pozornice.

Cijela ova scena izazvala je brojne reakcije, a mnogi su s pravom zazivali drastične promjene sustava. Prava je sreća da nismo svjedočili tragediji koja se, s obzirom na scene, vrlo lako mogla dogoditi, no izgleda da se nažalost ništa neće promijeniti dok netko uistinu ne doživi nešto takvo.

Njegov protivnik, Andre Petroski, uspješno je zadovoljio vagu, a obavijestili su da će se ova borba ipak održati. Budka će 20 posto svoje zarade morati predati Petroskom, a nadamo se kako će do borbe uspjeti doći k sebi.

Linker
16. rujan 2024 19:53