UFC

(VIDEO) Figueiredo ušao u kavez nakon pobjede Morena: Obojica su osvojili fanove svojim govorom

Deiveson Figueiredo i Brandon Moreno

 Screenshot (youtube, Ufc)
Veliki rivali UFC-ove muha kategoriji pružili su si ruke i ugovorili četvrti međusobni obračun

Veliku pobjedu upisao je Brandon Moreno na današnjem UFC 277 eventu. 28-godišnji Meksikanac ponovno je oduševio vrhunskim nastupom, a tehničkim nokautom u trećoj rundi završio je Kai Karu-Francea.

Bio je to meč za privremenog prvaka muha kategorije, a Moreno je četvrti put zaredom nastupao u borbi za pojas. Triput zaredom borio se protiv Deivesona Figueireda za titulu neprikosnovenog prvaka UFC-ove muha kategorije, a oba borca upisala su po jednu pobjedu. Prva borba završila je neriješenim ishodom.

Tijekom ta tri meča bilo je svačeg između tog dvojca. Figueireda su ponekad znale ponijeti emocije i teško bi kontrolirao svoju agresivnost. Bilo je tu naguravanja na vaganju od strane Brazilca, kao i prijetnji da će mu ‘‘skinuti glavu s ramena‘‘. Simpatični Moreno uvijek je bio smiren, nasmijan, ali unutar kaveza bi pokazao koliko je velik borac.

Nakon što je Figueiredo pobijedio u trećem međusobnom obračunu, Brazilac je tvrdio kako želi obračun s nekim tko se ne zove Brandon Moreno, a upravo je KKF-a vidio kao sljedećeg izazivača. S obzirom da je Figgy morao uzeti dulju pauzu zbog oporavka od ozljede, UFC je ugovorio meč za privremenog prvaka. Moreno je na taj način eliminirao Kara-Francea iz utrke za titulu, a Figueiredo je postao svjestan kako će se opet morati boriti protiv Morena.

Neposredno nakon svoje nove pobjede, Joe Rogan upitao je Morena da se osvrne na Figueireda i činjenicu da ih čeka novi obračun. Moreno se okretao po kavezu ispitujući ‘‘gdje je Deiveson?‘‘. Figueiredo se zaputio prema kavezu, a iako su neki možda očekivali ‘‘trash talk‘‘ i određene tenzije, dogodilo se nešto posve suprotno. Moreno je prije svega nastavio sa svojim govorom.

‘‘Dolazeći ovdje, tijekom ‘fight weeka‘, držao sam puno osjećaja u sebi i htio sam istresti svu svoju ljutnju na Deivesona Figueireda. Ali onda sam se sjetio svoje supruge i kćerke koja me upravo gleda. Ne želim biti tko se tako ponaša na televiziji pred svojom kćerkom. Imam priliku biti dobar primjer svojoj kćerki, svojoj obitelji i cijelom svijetu.‘‘, započeo je Moreno, a zatim se direktno obratio Figueiredu koji je stao ispred njega.

‘‘Čovječe, ne mrzim te. Nemam ništa protiv tebe. Opraštam ti i molim te oprosti mi ako sam ti učinio išta loše. Ali nemoj me krivo shvatiti, želim se boriti protiv tebe u prosincu (12. mjesec). Kažeš da si bolje, ja sam perfektno. Odradimo to u prosincu, u redu?‘‘, rekao je Moreno, a zatim je pružio ruku svom najvećem rivalu.

Brazilac je pristao na rukovanje, zagrlio je Morena, a zatim je započeo sa svojim govorom.

‘‘Ovaj tip ovdje (Moreno), večeras je njegova noć! On je prvak i imam puno poštovanja za njega. A svi vi ovdje koji negodujete u publici, naučit ćete se poštovanju, jer ovdje su dvojica boraca koji poštuju jedan drugog. Ovdje smo da priuštimo ‘show‘ svima vama.‘‘, započeo je Figueiredo, a zatim se osvrnuo na četvrti meč koji će odraditi s Morenom.

‘‘Želim odraditi taj meč u Brazilu, hoću se boriti na domaćem terenu. Puno puta smo se borili na tvom terenu.‘‘, dodao je prvak UFC-ove muha kategorije, a Moreno se odmah nadovezao:

‘‘Može, spreman sam. Nije me briga gdje ćemo se boriti, odradimo to.‘‘

Bili su to uistinu lijepi trenuci između dvojice maestralnih boraca muha kategorije, a njihovo rivalstvo svakako će biti značajan dio UFC-ove povijesti kad su niže kategorije u pitanju.

Jedan borac vjerojatno neće biti toliko oduševljen ovim trenucima, a to je Alexandre Pantoja koji je nešto ranije doslovno prošao kroz Alexa Pereza. ‘‘Submissionom‘‘ u prvoj rundi Pantoja je došao do treće uzastopne pobjede te je izjavio kako sada želi ‘‘title shot‘‘. Hoće li imati opciju da pričeka gotovo nešto dulje ili će odraditi još jedan meč, saznat ćemo u narednom periodu.

Morenov i Figueiredov govor pred publikom u Dallasu možete pogledati u videu pri dnu ovog teksta.

Linker
27. travanj 2024 02:31