UFC

(VIDEO) Glavne zvijezde UFC 290 eventa odradile su sučeljavanje: Whittaker i Du Plessis ‘ukrali su show‘

UFC 290 - sučeljavanja

 Screenshot (youtube, Ufc)
Borci srednje kategorije djelovali su vrlo ‘‘nabrijano‘‘ tijekom sučeljavanja

Spektakularni UFC 290 event nikad nam nije bio bliže i već sutra navečer (u subotu, u ponoć) čeka nas početak tog spektakla u Las Vegasu. Kako to obično biva u ‘‘fight weeku‘‘ uoči velikog uFC-ovog PPV eventa, četvrtkom navečer UFC održi veliku konferenciju za medije pred publikom i medijskim predstavnicima.

Neke od glavnih zvijezda UFC 290 eventa sinoć su bili u centru pažnje, a konferencija za medije bila je zanimljiva. UFC 290 event predvode Alexander Volkanovski i Yair Rodriguez, a ulog je titula neprikosnovenog prvaka u perolakoj kategoriji. Volkanovski je prvak te kategorije, dok Yair u meč ulazi kao privremeni prvak kategorije. Naravno da je Volkanovski favorit uoči ovog meča, ali svjestan je opasnosti koja dolazi s Yairom Rodriguezom.

‘‘Kao što sam rekao, puno prijetnji dolazi s njegove strane i izgledao je odlično protiv Josha Emmetta. Ali ja nisam Josh Emmett, ja sam prvak ove kategorije i to ću dokazati u subotu navečer.‘‘, rekao je Volkanovski, a nerijetko ratoborni Yair Rodriguez pričao je u vrlo mirnom tonu o svom protivniku.

‘‘Tip je dobar, jedan je od najvećih ikad i jako sam sretan što ću se boriti protiv njega. Čast mi je boriti se, nemam ništa loše za reći o tobe, a u subotu navečer biti će vatromet, to je sigurno.‘‘, poručio je Yair, a on i Volkanovski usput su si pružili i ruku dok je Rodriguez u hvalospjevima pričao o Volkanovskom.

Kad je u pitanju sunaslovna borba večeri, čeka nas još jedan meč za titulu prvaka. Meksikanac Brandon Moreno branit će pojas prvaka u muha kategoriji, a njegov stari znanac Alexandre Pantoja pokušat će ga svrgnuti s trona te kategorije. Pantoja i Moreno dvaput su se već borili. 2016. godine slavio je Pantoja u sklopu ‘‘The Ultimate Fightera‘‘ i taj meč nije im upisan u profesionalne omjere. 2018. godine odradili su i profesionalni meč, a ponovno je slavio Pantoja. Brandon Moreno u godinama nakon toga nevjerojatno je napredovao i došao je do titule prije nego je Pantoja dobio priliku uopće napasti titulu. Sada ih čeka novi obračun, a Moreno je govoreći o svom napretku istaknuo kako je zasigurno i Pantoja napredovao kroz proteklih par godina.

‘‘Naravno da je i on puno opasniji protivnik nego prije. Sazrio je, ima puno više iskustva i jako je motiviran. Mislim da je to ključno. Primjera radi, Figueiredu je već dosadilo boriti se protiv mene, a Pantoja je uzbuđen jer ćemo se boriti. To ga čini još opasnijim, ali spreman sam za izazov.‘‘, izjavio je Moreno, dok je Pantoja najavio meč za pamćenje.

‘‘U subotu navečer čeka nas pet posebnih rundi, pravi rat. Znam da Volkanovski i Yair, kao i ostatak ‘carda‘, očekuju da će njihova borba biti proglašena najboljom borbom večeri. Ali ja želim da naš meč bude najbolji i da pružimo ‘show‘ za sve.‘‘

Jedan od zanimljivijih mečeva na cijelom eventu trebao biti i onaj između Roberta Whittakera i Dricusa Du Plessisa. Dvojica top 5 izazivača unutar srednje kategorije bore se vjerojatno za status sljedećeg izazivača. Whittaker je u očima javnosti veliki favorit u ovom meču, ali Robert ‘‘spušta loptu na zemlju‘‘ i ulazi maksimalno fokusiran u svoj sljedeći meč.

‘‘Tipovi koji nemaju što za izgubiti, koji su otpisani i autsajderi su, oni su gotovo sigurno jedni od najopasnijih tipova s kojima se možete susresti. Shvaćam opasnost koja dolazi od njega i s poštovanjem se odnosim prema njemu.‘‘, pojasnio je Whittaker.

Dricus Du Plessis u slučaju pobjede gotovo sigurno postat će sljedećim izazivačem za titulu u srednjoj kategoriji. Južnoafrički borac stoga se ne slaže s Whittakerovom izjavom.

‘‘Reći da nemam što izgubiti? To je apsolutna glupost, ja mogu sve izgubiti u ovom meču. Imam cilj biti svjetski prvak, a Robert Whittaker sljedeća je stepenica na tom putu. Vjerujem da sam učinio sve što sam mogao i trebao, te sam spreman svladati ovu prepreku kako bih došao na sljedeću razinu i postao prvim izazivačem. Apsolutno sve mogu izgubiti u ovom meču, a vidjet ćete kako se bori netko tko riskira da sve izgubi.‘‘, poručio je Du Plessis.

Očito je borac iz Južnoafričke republike pomalo i uvrijeđen svim tim izjavama koje odaju dojam da je ‘‘zalutao‘‘ u ovaj meč i da je otišao iznad svoje realne razine. Sve to dovelo je i do zanimljivog sučeljavanja između njega i Whittakera. Mnogi komentari govore da su Whittaker i Du Plessis ukrali ‘‘show‘‘ tijekom sučeljavanja, jer njihovo sučeljavanje definitivno je bilo ‘‘najvatrenije‘‘.

Srećom, većih tenzija i sukoba nije bilo, nego je sve ostalo na pogledima koji odaju dojam da obojica jedva čekaju UFC 290 i početak borbe. Jedva čekamo i mi također, a sažetke ove konferencije za medije, kao i sučeljavanja boraca, pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
06. svibanj 2024 03:29