UFC

(VIDEO) Kako je 'Joker' ugasio snove velikog Brazilca i izborio svoju borbu karijere

Jack Hermansson vs. Jacare Souza
 screenshot/UFC
Jack 'The Joker' Hermansson narednog će vikenda ući u najveću borbu svoje dosadašnje MMA karijere. Predvodit će Fight Night u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, a takvu priliku izborio je pobjedom nad jednim od najvećih imena UFC-ove srednje kategorije, Ronaldom 'Jacareom' Souzom.

Ronaldo 'Jacare' Souza već dugo vremena nalazi se u svjetskom MMA vrhu. Bio je zvijezda Dreama, bio je Strikeforce prvak te dugogodišnji UFC-ov Top 5 borac. Ono što nikad nije uspio je izboriti napad na titulu prvaka. Yoel Romero, Robert Whittaker i Kelvin Gastelum borci su koji su ga zaustavljali onda kad je pobjedom trebao izboriti status izazivača. Takvu priliku imao je i u travnju ove godine. Trebao je to izboriti kroz revanš s Yoelom Romerom, no ozljeda Kubanca dovela mu je odličnog, ali ipak još uvijek neprovjerenog Jacka Hermanssona iz Norveške.

Očekivalo se kako je to ta borba putem koje će legendarni Jacare napokon doći do borbe koju je po mnogima već puno ranije zaslužio. No, borac nadimka Joker imao je drugačije planove. Od samog početka borbe krenuo je odlično i na kraju je Brazilcu nanio vjerojatno najteži poraz do tada. Velikim dijelom zbog toga što ga je dominirao tamo gdje je Jacare zapravo najjači, u parteru. Jednoglasna sudačka odluka niti jednog trenutka nakon što je borba završila nije bila upitna.

UFC je snimku te cijele borbe odlučio podijeliti na svom Youtube kanalu, samo par dana prije Hermanssonove nove borbe. To će se dogoditi u subotu, kad će protiv Jareda Cannoniera predvoditi Fight Night u danskom Kopenhagenu. I tamo će imati priliku ostvariti pobjedu koja bi njega mogla dovesti u status izazivača. Ispod teksta pogledajte što je to napravio Jacareu, a što će svakako imati plan napraviti i svom subotnjem protivniku.

Linker
19. travanj 2024 22:11