UFC

(VIDEO) Krenula nova sezona šoua Dane Whitea: Dvojica izborila ugovore s UFC-om!

 Zuffa
Noćas je prema našem vremenu krenula 3. sezona "reality showa" Dana White's Contender Series, u kojem će elitna promocija tražiti nove talente za svoj ionako bogati roster. U konačnici su Yorgan De Castro i Punahele Soriano zaradili ugovore s elitnom promocijom.

De Castro (5-0) je otvorio program pobjedom protiv Altona Meeksa mečem u teškoj kategoriji. U klasičnom obračunu udarača i grapplera, pobijedio je onaj koji preferira stojku. De Castro je uspio već na samom kraju prve runde (4:45) nokautirati svog protivnika što mu je bilo dovoljno za prst gore i ugovor s elitnom promocijom.

Uslijedila su dva meča koja su završila sudačkim odlukama, a to očito nije bilo dovoljno impresivno za šefa UFC-a. Tako da su i Brendan Loughanane i Hannah Goldy unatoč pobjedama ostali bez ugovora.

U konačnici, u završnom meču, dobili smo još jednog novopečenog člana UFC-a. Punahele Soriano je uspio pobijediti jednoglasnom odlukom Jamieja Picketta, nakon tri vrlo uzbudljive runde prepune dobre akcije. Soriano (6-0) je ostao neporažen u ovom dvoboju srednje kategorije. Sve tri runde je vrlo dobro tajmirao svoja rušenja i kontrolirao protivnika. Dovoljno za budućnost u UFC-u!

Zanimljiv podatak glasi da smo trebali vidjeti pet, a ne četiri meča na otvaranju 3. sezone. No, ranije u utorak je otkazan meč u velter kategoriji između Broka Wavera i Leona Shahbazyana radi bolesti ovog potonjeg borca. Dvoboj je preseljen na kolo koje se održava 13. kolovoza.

DWTNCS Ep1:
Punahele Soriano def. Jamie Pickett via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-26)

Hannah Goldy def. Kali Robbins via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-26)
Brendan Loughnane def. Bill Algeo via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Yorgan De Castro def. Alton Meeks via first-round TKO (4:45)

Linker
25. travanj 2024 04:12