UFC

(VIDEO) Leteći trokut, bolna poluga na nozi ili Khabibova posveta ocu? Odaberite 'submission' 2020.!

Ariane Lipski i Khabib Nurmagomedov
 screenshot/YouTube
Četiri prekrasna poteza našla su se u konkurenciji za najbolji 'submission' 2020. godine u Octagonu

Nakon što je nokaut Joaquina Buckleya bez prevelike konkurencije odabran kao najbolji UFC nokaut u 2020. godini, red je došao da se ista nagrada dodijeli i po pitanju najboljeg "submissiona", odnosno prisiljavanja na predaju. I tu je odabrano četiri sjajna poteza, od kojih dva ulaze u posebne raritete.

U ovoj kategoriji svoju nominaciju dobila su i dvije žene, no to neće nikoga začuditi ako znamo da je grappling u ženskim MMA borbama često vrlo atraktivan. Prva nominacija pripada MacKenzie Dern za polugu na nozi Hannah Ciffers, dok je polugu na nozi, no uz pritisak na koljeno, napravila Ariane Lipski u borbi protiv Luane Caroline. Ipak, njena je u startu atraktivnija zbog pozicije iz koje je izvedena te samog završnog poteza. Naravno, to ne umanjuju umjetničku vrijednost vrhunskog jiu-jitsua MacKenzie Dern.

Treća nominacija samom svojom izvedbom po mnogima nije trebala biti tu, no iza trokuta kojim je Khabib Nurmagomedov uspavao Justina Gaethjea krije se ipak puno dublja priča. Prema trenutnom stanju glasovanja taj potez trenutno uvjerljivo vodi, što je mnoge fanove razljutilo, budući da smatraju kako je za Khabiba glasovala njegova velika armija fanova, koja zapravo nije niti obraćala pažnju na ono što je izvela konkurencija.

Posljednji potez dolazi s posljednje ovogodišnje priredbe, a riječ je letećem trokutu Jimmyja Flicka iz borbe protiv Codyja Durdena. Ovaj nevjerojatni potez bi nekako po umjetničkom dojmu trebao voditi žestoku bitnu s Lipski za prvo mjesto, no to ipak nisu svi parametri koji su ovim putem uzeti u obzir.

Ponudu možete pogledati u videu ispod teksta, a glasovati OVDJE.

Linker
07. travanj 2024 01:33