UFC

(VIDEO) Lone‘er Kavanagh, upamtite ovo ime! Trening partner Toma Hardyja sjajnim nokautom došao do ugovora s UFC-om!

Lone‘er Kavanagh (desno) vs. An Tuan Ho (lijevo) | Tom Hardy (lijevo) i Lone‘er Kavanagh

 Screenshot (facebook, Espn Mma| Instagram, Lone‘er Kavanagh)
Dana White osvježio je roster četvoricom novih boraca

Započela je osma sezona Dana White‘s Contender Seriesa! Kako je Laura Sanko navela tijekom eventa, oko 30 posto aktualnog UFC-ovog rostera došlo je u organizaciju upravo putem ovog ‘‘showa‘‘, a White je potvrdio kako je DWCS postao glavni i najbolji način za doći u UFC.

Koncept je i dalje isti. Pet mečeva unutar jedne večeri, a nakon što svi mečevi završe, Dana White objavljuje koji borci su zaslužili ugovor s UFC-om. Čak četiri ugovora White je podijelio sinoć i ponovno je jasno dao do znanja kako inzistira na atraktivnim nastupima i pobjedama prekidom.

Libanonski borac Rami Hamed (13-3-0) jedini je sinoćnji pobjednik koji nije nagrađen ugovorom s UFC-om. Hamed je jednoglasnom odlukom sudaca (30-26, 29-27) porazio vrlo iskusnog Menga Dinga iz Kine (34-9-0), ali njegov nastup nije bio pretjerano dojmljiv. White je dodao kako nije pretjerano otvoren borcima koji su stariji od 30 godina i oni ga moraju posebno oduševiti, a 33-godišnjem Hamedu to nije pošlo za rukom. Možda dobije novu priliku, a nije isključeno da će utočište pronaći u nekoj drugoj velikoj MMA organizaciji.

Ugovor je sasvim očekivano dobio Lone‘er Kavanagh (7-0) i ovo je ime na koje definitivno vrijedi obratiti pažnju! Borac iz Great Britain Top Teama još uoči nastupa na DWCS-u nosio je reputaciju jednog od ponajvećih europskih potencijala. Četiri nastupa u Cage Warriorsima odradio je Kavanagh i upisao je jednako toliko pobjeda, a Dani Whiteu predstavio se u najboljem svjetlu.

Fantastičnim lijevim krošeom Kavanagh je već u prvoj rundi nokautirao do tada neporaženog Vijetnamca An Tuana Hoa (6-1-0). Nevjerojatno je da jedan borac muha kategorije (-57 kg) na ovakav način ‘‘zaledi‘‘ protivnika i ostavi ga nepomično ležati. Lone‘er Kavanagh posjeduje ozbiljan set vještine, ali itekako respektabilnu udaračku snagu. Velika očekivanja postavljena su pred 25-godišnjeg Engleza i njega će sigurno pratiti određeni ‘‘hype‘‘ već uoči debija u UFC-u.

Kavangh inače povremeno trenira s glumačkom zvijezdom Tomom Hardyjem, a Hardy nerijetko prati njegove mečeve i iskazuje mu podršku putem društvenih mreža.

U glavnoj borbi večeri obračunali su se Mansur Abdul-Malik (6-0) i Wes Schultz (6-2). Dva borca odličnih hrvačkih sposobnosti, ali i vrhunskih fizikalija, pružili su meč dostojan ‘‘main eventa‘‘. Abdul-Malik borac je uistinu impozantne fizičke građe i početkom meča djelovalo je kao da će njegove fizikalije biti previše za Schultza. Međutim, Abdul-Malik nikada nije ušao u drugu rundu, a Schultz ga je uspio dovesti do toga.

Mnogi su se pitali kako će se Abdul-Malik s tolikom mišićnom masom snaći u drugoj rundi, a stvari nisu išle dobrim tijekom. Schultz je nametnuo visok tempo, počeo je hrvački dominirati i radio je velike probleme Abdul-Maliku. Međutim, ispostavilo se kako Abdul-Malik ipak nije borac za samo jednu rundu.

26-godišnji Amerikanac izdržao je nalet Schultza koji se dobrano iscrpio pokušavajući ugroziti svog protivnika. Nakon što je ispucao sve aseve koje je imao u rukavu, Abdul-Malik ponovno je preuzeo konce u svoje ruke. Brzo je došao do gornje pozicije u parteru i sjajnim ‘‘ground and poundom‘‘ radio je veliku štetu. Bilo je pitanje trenutka kada će nastupiti kraj meča, a do toga je došlo 3:55 minuta unutar druge runde. Abdul-Malik borac je zastrašujućeg ‘‘ground and pounda‘‘.

Jako dobro uparivanje od strane ‘‘matchmakera‘‘ i odličan nastup obojice boraca. Schultz je vjerojatno ‘‘izgorio‘‘ od prevelike želje da dođe do pobjede prekidom i nije adekvatno rasporedio svoju energiju. Bilo bi dobro vidjeti ga ponovno u sklopu DWCS-a jer pokazao je solidan potencijal, a Mansur Abdul-Malik vrlo je zanimljivo pojačanje za UFC-ovu srednju kategoriju.

Jose Miguel Delgado (8-1-0) novo je lice u perolakoj kategoriji. Ovaj američki borac našao se u određenim problemima tijekom meča s Erniejem Juarezom (8-1-0), primio je neke jake udarce tijekom prve runde, ali u drugoj rundi uspio je uhvatiti ritam i posao je dovršio pogodivši Juareza koljenom u glavu. Odličan nokaut, ali puno je upitnika po pitanju njegove stvarne kvalitete. Dojam je kako je sjajnim nokautom pomalo zamaskirao brojne nedostatke koji bi mogli isplivati u nastupima protiv boraca UFC-ove kvalitete. Puno je prostora za napredak kod ovog 26-godišnjaka.

Jako puno prostora za napredak je i kod Brune Lopesa (13-1-0). 31-godišnji brazilski poluteškaš nokautirao je Gruzijca Mikheila Sazhinianija (13-3-0) krajem druge runde, ali dojam je kako su Lopes, a posebno Sazhiniani borci koji nisu na UFC-ovoj razini.

Tehnički nedotjerano, taktički ne pretjerano disciplinirano, tako su izgledala oba borca. Lopesu je dobro došla činjenica da se Sazhiniani jako iscrpio već drugom polovicom druge runde i jedva je držao ruke u gardu. Udarcem u jetru Lopes je načeo Gruzijca koji se povukao uz ogradu kaveza i nije se nastavio aktivno braniti. Nekoliko dodatnih udaraca bilo je dovoljno za prekid meča, a LFA-ov prvak poluteške kategorije priskrbio si je ugovor s UFC-om.

Poluteška kategorija nudi nekoliko potencijalno lakših uparivanja i Lopes bi se uz pogodan ‘‘matchmaking‘‘ mogao zadržati nešto dulje u UFC-u, ali sudeći po onome što je prezentirao sinoć, ne radi se o borcu koji će imati nekakvu ozbiljniju ulogu u kategoriji do 93 kilograma.

Sljedeći DWCS-ov event na rasporedu je za tjedan dana (20.8.), a rezultate prvog ovosezonskog eventa pročitajte u nastavku ovog teksta.

Dana White‘s Contender Series 2024 - Week 1:

Mansur Abdul-Malik def. Wes Schultz via TKO - R2, 3:55

Rami Hamed def. Meng Ding via jednoglasnom odlukom sudaca (30-26, 29-27 x2)

Bruno Lopes def. Mikheil Sazhiniani via TKO - R2, 4:14

Jose Miguel Delgado def. Ernie Juaez via KO/TKO - R2, 1:25

Lone‘er Kavanagh def. An Tuan Ho via KO - R1, 2:35

Linker
19. rujan 2024 06:00