UFC

(VIDEO) Meč kojeg se ne prisjećamo rado: Pogledajte kako je Ngannou došao do pojasa

Stipe Miočić vs. Francis Ngannou

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ususret prvoj obrani pojasa, UFC je putem YouTube kanala podijelio drugi meč Miočića i Ngannoua

Iako se Ngannou često žalio kako Stipe Miočić koči karijeru dok je držao pojas, 10 mjeseci čekat ćemo do prve Francisove obrane titule. 22. siječnja, ''Predator'' će pojas prvaka braniti protiv Ciryla Ganea, nekadašnjeg timskog kolege iz pariškog MMA Factoryja.

Francis Ngannou titulu prvaka UFC-ove teške kategorije, osvojio je krajem trečeg mjeseca protekle godine. Stipe Miočić sve do tada, držao je pojas prvaka, a u revanšu protiv Ngannoua, tražio je svoju ukupno petu obranu pojasa. Ipak, Ngannou se pojavio u puno boljem izdanju, nego li prvi put. Nakon manje od minute unutar druge runde, Kamerunac je nokautirao Miočića i tako je napokon došao do pojasa.

Puno se analiziralo ususret revanšu. Mnogi su se pitali je li Ngannou uistinu napredovao, a s velikim zanimanjem pratio se napredak u hrvanju i kondicijskoj pripremi. Iako mnogi tvrde kako je Ngannou i nakon tog meča još uvijek nepoznanica u tim segmentima, mora se priznati kako je pokazao određeni napredak u hrvanju.

Pogledamo li sekvencu koja započinje od 02:18 na videu (pri dnu teksta), možemo vidit vrlo zanimljivu hrvačku razmjenu. Stipe Miočić pokušao je doći do rušenja ''single leg'' rušenjem. Međutim, Ngannou je pokazao dobar balans i uspješno je obranio taj pokušaj. Međutim, ne samo da je obranio pokušaj, nego je u nastavku sekvence napao Miočića s bočne strane, točnije, napravio je dobru tranziciju na Miočićev kuk s lijeve strane. Stipe se ekspresno pridigao, ali Ngannou je kontrolirao njegova leđa i ubrzo ga je srušio u parter. Zadao je ''Predator'' seriju dobrih udaraca u nastavku akcije i pomalo obeshrabrio Miočića, kojem je hrvanje bilo glavno oružje u prvom meču.

Kako je sve to izgledalo, uključujući i nokaut u drugoj rundi, pogledajte u videu koji se nalazi ispod ovog teksta. U svakom slučaju, nadamo se da će Miočić doći u priliku osvetiti se, a još se više nadamo da će ponoviti nastup iz prvog meča koji su odradili početkom 2018. godine.

Linker
18. travanj 2024 21:53