UFC

(VIDEO) Nokaut dana: Najbolji dokaz zašto ga zovu 'Kralj Kung Fua'

Muslim Salikhov vs. Nordine Taleb
 screenshot
Muslim Salikhov upisao je sjajnu nokaut pobjedu na UFC 242 priredbi. Izuzetno preciznim udarcem pronašao je bradu Nordinea Taleba i time je borac nadimka 'King of Kung Fu' ostvario drugu UFC pobjedu u nizu. Tjelohranitelj nogometne superzvijezde Neymara doživio je treći poraz u posljednja četiri nastupa.

Salikhov je u UFC došao sa sjajnim referencama koje su ga trebale učiniti jednim od najopasnijih stand up boraca u promociji ili barem u velter kategoriji. Iza sebe je imao 199 kickboxing mečeva, većinom po wushu sanda pravilima i jedini je borac u povijesti koji je osvojio King's Cup, najjači wushu turnir na svijetu, a da nije Kinez. Pet naslova wushu prvaka svijeta donijela su mu nadimak "King of Kung fu" koji je opravdao i početkom svoje MMA karijere.

U UFC je došao nakon atraktivnog nokauta kojim je savladao Melvina Guillarda, no u prvom se nastupu nije proslavio. Ipak, druga dva opravdala su njegov nadimak. Ovaj od subote, u kojem je nokautom savladao Nordinea Taleba, donio mu je i prvi bonus za izvedbu večeri. Bila je to borba u kojoj je Francuz od prvog trenutka pokazao veliki respekt prema vještinama ovog ruskog borca. Nije se usudio napadati pa čak niti kretati na rušenje. Teško da je i sam znao što čeka, za razliku od Salikhova koji je itekako znao. On je čekao svoju priliku, vrebao je, gledao, tražio prostor i onda se istu u posljednjoj minutu prve runde pojavio. Pronašao je ruski borac prolaz za svoj desni kroše, a udarac koji je izveo bio je savršene preciznosti. Taleb je pao, sudac je vidio da nema smisla puštati borbu da se nastavi te je prekinuo, a onda je uslijedila scena u kojoj se francuski borac pokušava ustati i vratiti u meč, nesvjestan da je sve već gotovo i da ruski borac slavi svoju drugu UFC pobjedu.

Tjelohranitelj nogometne superzvijezde, Neymara, tako je nokautiran treći put u karijeri, a kako mu je ovo treći poraz u posljednja četiri nastupa, mogao bi 38-godišnjak razmisliti i o borilačkoj mirovini. Pogledajte kako je to izgledalo u videu koji je UFC velikodušno podijelio na svojoj Facebook stranici.

Linker
26. travanj 2024 23:27