UFC

(VIDEO) Nokaut za povijest: Pogledajte kako je GSP osvojio UFC-ov pojas!

 Screenshot (Twitter)
Na današnji datum, ali 2006. godine dogodio se jedan povijesni trenutak u Octagonu. Tog je dana do titule u velter kategoriji stigao veliki Georges St-Pierre.

Brojni fanovi i stručnjaci nazvat će GSP-a najvećim MMA borcem u povijesti, a njegov drugi meč s Mattom Hughesom stigao je prije 13 godina kao sjajna najava jedne bogate karijere.

Nakon što je 2004. u susretu s Hughesom doživio prvi poraz u karijeri, GSP je novu priliku dobio dvije godine kasnije na UFC 65 priredbi u Sacramentu. Bio je to njegov četrnaesti profesionalni meč i ukupno 13. pobjeda do koje je stigao tehničkim nokautom u drugoj rundi.

St-Pierru je jedna od njegovih najvećih pobjeda donijela i pojas u velter kategoriji, isti onaj koji će izgubiti u već idućem nastupu kada ga je na iznenađenje čitavog borilačkog svijeta zaustavio Matt Serra. No, GSP se vratio pobjedničkim navikama i njih se pridržavao sve odlaska u mirovinu koji je došao nedugo nakon što je 2017. svladao Michaela Bispinga i osvojio pojas u srednjoj kategoriji.

Linker
19. travanj 2024 20:59