UFC

(VIDEO) Od omoplate Bena Saundersa do Diazovog gušenja: Pogledajte 10 najboljih ‘submissiona‘ u velteru

Nate Diaz vs. Conor McGregor

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC je na svom YouTube kanalu podijelio zanimljivu kompilaciju sjajnih BJJ poteza

Velter kategorija u brojnim MMA promocijama često je jedna od najjačih i najkompetitivnijih kategorija. Dugi niz godina takav je slučaj i unutar UFC-a, a sve to dovodi do toga da svjedočimo brojnim odličnim velteraškim obračunima.

UFC svojim novim videom nije ipak stavio u fokus najbolje velteraške mečeve, kao niti najbolje nokaute. Promocija je odlučila napraviti kompilaciju 10 najboljih ''submissiona'', a sjetimo li se kakvi su sve majstori partera nastupali u velteru (B.J. Penn, GSP, Matt Hughes...), UFC je definitivno imao materijala za najboljih 10.

Demian Maia nažalost nije se našao na listi. Njegove pobjede ''RNC-om'' protiv Magnyja, Condita, Browna, Gooda ili Askrena, očito nisu bile dostojne ove liste, no nećemo ulaziti u polemiku oko toga.

''Bulldog choke'' Carlosa Newtona, prizor njegove nevjerojatno snažne ruke te lica Pata Mileticha koji se našao u velikim problemima, nešto je čega se vrijedi prisjetiti, kao i sjajnih poteza Vicentea Luquea, Bena Saundersa (omoplata), Donalda Cerronea itd.

Naravno da je svoje mjesto u ovakvom videu pronašlo i Diazovo gušenje, kojim je završio Conora McGregora. Nate je 2016. godine šokirao svijet savladavši Irca na ''short notice''. Diaz je Conora prisilio na tapkanje u drugoj rundi borbe, a tom pobjedom njegova popularnost naglo je skočila.

Koji su sve ''submissioni'' pronašli svoje mjesto u videu te kako su izgledali svi ti sjajni potezi, pogledajte u videu koji se nalazi pri dnu ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 22:30