UFC

(VIDEO) Ovakav stroj čeka Khabiba: Pogledajte najbolju borbu 2018. godine

Dustin Poirier
 screenshot
Borba Dustina Poiriera i Justina Gaethjea održana u travnju prošle godine jedna je od onih koje se pamte i o kojima se još dugo govori. A nakon što je UFC na tu borbu podsjetio putem objave na svom službenom Youtube kanalu, mogla bi se vratiti u MMA kuloare.

Bila je to borba prikazana kao savršeni ispit izdržljivosti za Dustina Poiriera. Iako je Justin Gaethje borbu ranije poražen od Eddieja Alvareza, u najboljoj borbi 2017. godine, svi su bili svjesni kako će on Poirieru donijeti borbu u pravom smislu te riječi. I upravo to se dogodilo.

Njih dvojica odradili su najbolju borbu 2018. godine prema gotovo svim relevantnim izborima, osim onom najvažnijem. "Fighters Only" MMA nagrada otišla je također fenomenalnoj borbi Tonyja Fergusona i Anthonyja Pettisa. Ovim putem se nećemo obazirati na to što je presudilo, nego ćemo se okrenuti borbi na koju nas je UFC podsjetio i objavom koje je nagradio sve fanove koji nisu pretplatnici Fight Pass servisa, gdje sve borbe mogu pogledati kad god požele.

15 minuta ova su dvojica jedan drugog kažnjavali. Svaki mali prostor za udarac su koristili. Impresionirali su Gaethjeovi kickovi koji su masakrirali Poirierovu nogu, dok je Gaethje još jednom pokazao koliko udaraca u glavu može primiti. Posebno se tu misli na direkte, na koje je bio spreman s ciljem provođenja svoje taktike.

Borba je završila početkom četvrte runde, kad je Poirier pogodio seriju nakon koje se Gaethje zaljuljao, a onda nakon iduće serije pao. I tu je sudac Dean prekinuo borbu. Poirier je sam kasnije izjavio kako je morao ići na nokaut jer nije siguran bi li mu noga izdržala do sredine te runde, da je primio još koji udarac u nju. Na kraju je iz kaveza iznesen, a jedan drugom su iskazali ogromno poštovanje. Pravi je to susret dva ratnika i najbolja borba 2018. godine, pa što god MMA Awards mislili o njoj. Pogledajte ju!

Linker
25. travanj 2024 13:02