UFC

(VIDEO) Ovako to radi najveći umjetnik partera! Pogledajte najbolje završnice Demiana Maie

Maia vs. Sonnen
 screenshot
Točno 30 borbi do sad je odradio Demian Maia u UFC-ovom Octagonu. Čak 21 puta ovaj je legendarni Brazilac slavio, od toga deset puta prisiljavanjem na predaju. U kompilaciji unutar teksta možete pogledati njegove najbolje završice.

Teško ćete pronaći MMA fana koji ne cijeni ono u UFC-ovom Octagonu radi Demian Maia. Veliki broj istih će njegove borbe nazvati dosadnima, njegov stil nimalo atraktivnim te njegovu karizmu nepostojećom. No, svi oni će bez razmišljanja priznati kako se radi o pravom umjetniku borbe i jednom od najoriginalnijih UFC proizvoda.

Samo šest borbi odradio je danas 41-godišnji Maia prije nego je 2007. godine pristupio UFC-u i tamo se zadržao do danas. Jedan je od rijetkih boraca koji se mogu pohvaliti borbom za titulu u dvije različite kategorije, no preko Andersona Silve u srednjoj i Tyrona Woodleya u velteru nije mogao. Obojica su iskoristili jednodimenzionalnost njegovog stila te su u vrlo pasivnim borbama slavili zahvaljujući pravilno odabranim udarcima. Oba borca uspjeli su 25 minuta ostati u borbi na nogama, bez da završe tamo gdje se Maia snalazi kao riba u vodi.

No, veliki je broj onih koji to nisu uspjeli, a jedan dio njih nalazi se u ovoj video kompilaciji ispod teksta. Tamo su neke od najboljih završnica ovog umjetnika borbe, a žrtve su redom Neil Magny, Ed Herman (kojeg je završio udarcima), Carlos Condit, Chael Sonnen i Lyman Good. Šteta jedino što u ovoj kompilaciji nema "neck cranka" kojim je savladao Ricka Storyja, no i ovako je to pet i pol minuta čiste MMA umjetnosti. Pogledajte!

Linker
24. travanj 2024 23:53