UFC

(VIDEO) Pogledajte borbu u kojoj je Khabib 'zaplesao' najbliže porazu

Khabib Nurmagomedov
 screenshot
UFC je na svoj Youtube kanal postavio cijelu snimku borbe Khabiba Nurmagomedova i Michaela Johnsona s UFC 205 priredbe iz studenog 2016. godine.

Tko bi rekao da će borac koji je u studenom 2016. godine, na UFC 205 priredbi u Madison Square Gardenu nastupio na uvodnom programu, samo dvije godine kasnije srušiti sve UFC-ove rekorde prodaje prijenosa? Naravno, riječ je o Khabibu Nurmagomedovu, koji se na spomenutoj priredbi borio protiv Michaela Johnsona. I to čak ne u glavnoj borbi uvodnog programa. Na prvi event u New Yorku doveden je s nizom od sedam pobjeda u promociji i bez poraza u karijeru, a suprotstavljen mu je jedan od najboljih boksača lake kategorije.

Već u drugoj minuti borbe Khabib se našao u problemima. Johnson je od samog početka jako dobro kombinirao, a direktom je držao Dagestanca na distanci. Nakon otprilike minutu i pol sjela je prava kombinacija, Khabib je ozbiljno zaplesao i našao je u problemima. Strašan lijevi kroše, koji ne trebao završiti borbu, prošao je samo nekoliko milimetara od Khabibove brade. Okuražen situacijom, Johnson je napao ozbiljnije i to je rezultiralo rušenjem od strane Khabiba. I tad je krenulo "zlostavljanje" u Khabibovom stilu. Isto je zapravo trajalo sve do sredine treće runde kad je borba završena kimurom.

Na kraju je to bila još jedna uvjerljiva pobjede za Khabiba. Nažalost, njegov nastup nakon ovog ponovno se morao čekati preko godinu dana, kad je savladao Edsona Barbozu, da bi u travnju 2018. došao do UFC naslova. U listopadu 2018. znamo što se dogodilo, borba protiv Conora McGregora i zarada karijere. Idući Khabibov nastupa na rasporedu je 7. rujna u Abu Dhabiju, kad će se boriti protiv Dustina Poiriera.

Linker
26. travanj 2024 12:39