UFC

(VIDEO) Pogledajte kako bijesni 'Hulk' objašnjava svoju taktiku i glumu u kontroverznom meču!

 Screenshot (Instagram)
Ion Cutelaba (15-5-1 nc) nikako se ne može pomiriti s odlukom suca Kevina MacDonalda koji je nakon svega 38 sekundi zaustavio meč i samim time omogućio Magomedu Ankalaevu (13-1) da u Norfolku možda i lakše od očekivanog upiše novu pobjedu.

Nakon žestoke predigre, meč 'Hulka' iz Moldavije i Ankalaeva dobio je i žestok uvod. Odmah je nakon znaka za početak njihove borbe na UFC Fight Night 169 priredbi krenula razmjena udarca u kojoj je puno uspješniji bio borac iz Dagestana.

Činilo se i kako je jedan od tih udaraca uzdrmao Cutelabu, koji se potom vrlo brzo našao i pod velikom paljbom. Iako je Ion dobar dio toga u potpunosti ili barem djelomično blokirao, sudac MacDonald procijenio je kako nije u stanju nastaviti meč te se odlučio na prekid.

Cutelaba je ekspresno krenuo prosvjedovati i odjednom je izgledao poput nekog tko nije bio nimalo uzdrman. Odmah su krenuli zvižduci s tribina, a nešto kasnije stiglo je i objašnjenje moldavskog borca koji tvrdi da je glumio i zapravo pokušao navući Ankalaeva na kontru.

"Sve je bilo pod kontrolom, sve što je protivnik činio. Sudac je zaustavio meč u trenutku kad je išla kontra. Sve je to bio dio plana pa i taj trenutak (kad je bio 'uzdrman'). Sudac je mislio da padam, ali to je sve bio dio plana", poručio je u noći sa subote na nedjelju Cutelaba preko svog prevoditelja za ESPN.

Naknadno je ovaj UFC-ov poluteškaš preko Twittera otkrio i kako u ponedjeljak namjerava razgovarati s Komisijom i usput podnijeti žalbu.

Linker
14. travanj 2024 21:46