UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je jednim udarcem zaustavljen uzlet novog pulena Georgesa St-Pierrea

Haqparast vs. Dober
 screenshot
Nasrat Haqparast još je jedan od nadolazećih UFC boraca čiji je 'hype' u posljednje vrijeme ugašen. Afganistanac iz Tristar tima, o kojem samo hvalospjeve govori i veliki GSP, došao je na UFC 246 kao veliki favorit, s ciljem potvrde svog talenta, a završio je ugašen udarcem već u prvoj rundi. Pogledajte kako!

24-godišnji Afganistanac rodom iz Njemačke u posljednje dvije godine sve je oduševio. Nakon neuspješnog debija u promociji, koji je prihvatio kao zamjenski borac, spojio je tri impresivne pobjede, u kojima je impresionirao svojim kretanjem, brzinom i udaračkom tehnikom. Očekivalo se kako bi ovo trebala biti njegova godina, ona u kojoj će otići u još veće visine. Ovaj borac lake kategorije tako je na UFC 246 priredbu došao opravdati ulogu favorita u borbi protiv Drewa Dobera.

No, Dober je jedan od onih boraca koji vas nikada neće posebno impresionirati nekom svojom kvalitetom, ali je isto tako borac koji je dobar u apsolutno svakom elementu MMA-a. Takve je teško pobijediti, a isti uvijek iz svog repertoara mogu izvući nešto novo. Uostalom, došao je s četiri pobjede iz posljednjih pet UFC nastupa. Ono što je napisano, to je Dober i opravdao. Uistinu efektno ugasio je 'hype' koji se oko Haqparasta počeo stvarati već kad je pobijedio Marca Diakiesea, a posebno nakon što je prošle godine nokautirao Joaquima Silvu.

Dober je u borbu ušao mirno i staloženo, kao da zna što se treba dogoditi da bi on došao do svoje prilike te da bi istu iskoristio. Pažljivo je odgovarao na sve pokušaje vrlo dinamičnog protivnika, a onda je već na ulazu u drugu minutu kapitalizirao svoju sjajnu taktiku. Među raznim tehnikama koje je pokušavao, Haqparast se u jednom trenutku odlučio na udarac lijevom nogom. Spreman ga primiti da bi ostvario svoju prednost, Dober je odmah kontrirao lijevim krošeom, a taj udarac završio je na bradi mladog borca koji je platio danak neiskustvu. Naime, pri pokušaju spomenutog udarca nogom, Haqparast je ostavio spuštene ruke i zapravo se u potpunosti otvoreno ponudio Doberu.

Udarac je sjeo, mladi talent, zbog sličnosti s poznatim borcem nazvan "Mini Gastelum", završio je u teškom nokdaunu, a Dober je došao do vrijedne pobjede. One koje ostvariš kao podosta veliki autsajder uvijek su nekako "slađe". Pogledajte kako je to izgledalo!

Linker
20. travanj 2024 04:54