UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je Khabib prognozirao potencijalni meč McGregora i Gaethjea

Conor McGregor i Justin Gaethje
 Instagram
Ni dok se priprema za Tonyja Fergusona i možda najteži izazov u svojoj karijeri, Khabib Nurmagomedov ne može pobjeći od pitanja o Conoru McGregoru. No, ovoga puta tema nije bila njihov potencijalni revanš već mogući susret irske zvijezde i jednog od najboljih boraca lake kategorije - Justina Gaethjea (21-2).

Borba McGregora i Gaethjea za neke je idealna prilika da dobijemo idućeg izazivača za uspješnijeg iz dvoboja Khabiba i Tonyja. Ionako se dobar dio MMA zajednice protivi ideji Dane Whitea i UFC-a po kojoj bi Irac već u svom idućem nastupu napao titulu, ali upravo bi pobjeda nad jednim ovakvim protivnikom Conoru mogla donijeti blagoslov i onih najžešćih kritičara.

S druge strane, Justin je već sad sasvim legitiman izazivač iza kojeg su tri uzastopne pobjede u kojima niti jedan od njegovih protivnika nije izdržao do kraja prve runde (James Vick, Edson Barboza i Donald Cerrone).

Osim prilike da ostvari najveću zaradu u karijeri, Gaethje bi, ako svlada McGregora, stigao i do zvjezdanog statusa nakon kojeg nitko ne bi dvojio zaslužuje li on napad na tron lake kategorije.

"Justin Gaethje i Conor... teško pitanje. Moje mišljenje... Za Justina sam, ali mislim da je ovo 50/50. Mislim i da ćete se vi složiti sa mnom. Jer bit će to borba na nogama. Justin je dobar, a i Conor je dobar na nogama", izjavio je Khabib u razgovoru za MMA Junkie.

Gaethje je više puta istaknuo da je upravo on stilski najgori mogući 'matchup' za aktualnog prvaka. I čini se da je Khabib svjestan kakva mu od njega opasnost prijeti...

"Justin je jedan od najboljih boraca lake kategorije. Svi iz vrha su teški suparnici. Treba vjerovati u to da ćeš jednog dana postati prvak. Ako ne vjeruješ, zašto onda treniraš? Poštujem to kako razmišlja i poštujem da želi prezentirati svoju vještinu i testirati samog sebe", zaključio je Nurmagomedov.

Linker
05. svibanj 2024 18:08