UFC

(VIDEO) Pogledajte prvu UFC borbu tada mlade borkinje, a danas dominantne UFC prvakinje

Amanda Nunes
 screenshot/Youtube
Prije nešto manje od sedam godina, svoj UFC debi nastup upisala je tada nepoznata mlada borkinja iz Brazila, Amanda Nunes. Na UFC 163 priredbi borila se protiv Sheile Gaff, a vi imate priliku vidjeti kako je u toj borbi izgledala danas po većini najdominantija i najbolja borkinja u MMA povijesti.

Tada 25-godišnja Amanda Nunes, 2013. godine pristigla je iz Invicte u UFC, nastupajući ranije i za Strikeforce. Nije pristigla uz neke velike najave, što ne treba čuditi budući da je u tom trenutku doživjela poraze u dvije od posljednje tri borbe. Uvodni program UFC 163 priredbe u Rio de Janeiru sadržavao je njenu borbu protiv dvije godine mlađe Sheile Gaff iz Njemačke, automatski dobru priliku za dokazivanje u tek nedavno pokrenutoj ženskoj bantam kategoriji.

Podosta drugačije muskulature nego sad, ali i stila borbe, Amanda Nunes još uvijek nije bila niti članica American Top Teama. Zapravo, malo toga što danas znamo o njoj je tada bilo aktualno. Postojala je tek želja da se krene uspinjati prema vrhu, a jako dobar korak prema tome napravila je pobjedom nakon samo dvije minute borbe.

Iako je tim putem potvrdila talent te opravdala UFC-ovu odluku da je angažiraju, Nunes je na svom putu ipak doživjela jedno spoticanje. Savladala je nakon ove borbe Germaine de Randamie, da bi uslijedio poraz od Cat Zingano. No, bilo je to još u rujnu 2014. godine, da bi onda krenuo niz koji je uključivao detroniziranje Mieshe Tate, umirovljenje Ronde Rousey, dvije pobjede nad Valentinom Shevchenko, UFC titulu u dvije različite kategorije te do sada pet uspješnih obrana titule. Da nije ove trenutne situacije u svijetu, za 9. svibnja najavljivali bismo njenu šestu obranu titule, ujedno prvu u perolakoj kategoriji.

Cijeli taj spomenuti niz krenuo je tog 3. kolovoza 2013. godine u HSBC Areni, na programu koji su predvodili Jose Aldo i Chan Sung Jung. Pogledajte kako se "Lavica" predstavila.

Linker
08. svibanj 2024 03:15