UFC

(VIDEO) Pogledajte završnicu priprema Paula Coste te ‘njegovo tajno‘ oružje protiv Stricklanda

Paulo Costa

 Px Images/alamy/alamy/profimedia
Brazilski borac je jako ozbiljno shvatio ove pripreme što dokazuje i njegov odabir trenera

UFC-ova zvijezda u srednjoj kategoriji Paulo Costa koristi pomoć dvojice bivših olimpijskih boksača u pripremi za nadolazeći meč protiv bivšeg prvaka Seana Stricklanda. Costa će se boriti u sunaslovnoj borbi UFC 302 1. lipnja u Prudential Centru u Newarku, New Jerseyju.

Kako bi se pripremio za Stricklandov stil koji se fokusira na udarce, brazilski borac je potražio pomoć dvojice bivših olimpijskih boksača - Kelsona Pinta (koji je nastupao na Olimpijskim igrama 2000. godine u Australiji) i Edvalda ‘Badola’ Gonzage (koji je nastupao na Olimpijskim igrama 2004. godine u Grčkoj). Pinto mu je pokazao kako biti učinkovitiji u udaranju, dok Gonzaga se brine za fluidnije kretnje. Costa je u UFC 302 Countdown otkrio kako miješa stilove obojice trenera kako bi dobio najbolje od obojice.

UFC 302 Countdown prikazuje Costu kako trenira s olimpijskim boksačima koji raspravljaju o određenoj tehnici, dok se UFC zvijezda obraća obojici za savjet. Gonzaga je rekao da je Costa poseban borac kada je u pitanju MMA i da Strickland nikada nije imao borbu protiv nekoga kao što je ‘Borrachinha’.

“Paulova evolucija kao borca neprestano raste. Sanjamo o UFC pojasu. Znamo da, ako prođemo ovog protivnika, pojas je odmah tu. Opet ćemo ga izazvati.”

Ipak, borba sa Stricklandom će zasigurno biti vrlo težak stilistički izazov za Costu, koji zna važnost imati tako ugledne boksačke trenere u svom kutu. “Strickland zna kako se dobro boriti i ima sjajnog trenera boksa na svojoj strani puno će pomoći, posebno s njim, jer je on u osnovi boksač koji se bori u MMA... Imam dobru strategiju da ga pobijedim.”

Costa zaključuje: "Borba može završiti u bilo kojem trenutku; Južnoamerikanci su veliki borci i želimo pokazati koliko smo čvrsti. Moj krajnji cilj je upisati svoje ime u povijest UFC-a, to je ono što obećavam. Zabavit ću sve, uvijek jurim za naslovom, zato želim borbu sa Seanom Stricklandom – znam da me jedna pobjeda dijeli od toga.”

Linker
04. lipanj 2024 00:35