UFC

(VIDEO) Poirier vs. Gaethje: Ponovno pogledajte najbolju borbu 2018. godine!

Gaethje vs. Poirier
 screenshot/YouTube
Iz riznice borbi Dustina Poiriera posebno se ističe ona iz 2018. godine protiv Justina Gaethjea

Dustin Poirier i Justin Gaethje osvojili su gotovo sve najprestižnije MMA nagrade i priznanja za 2018. godinu, u kategoriji najbolje borbe godine. Njihov okršaj iz travnja spomenute godine, koji je predvodio Fight Night priredbu, zapravo gotovo da nije imao pravu konkurenciju, toliko je taj okršaj bio nezaboravan.

Gaethje je u borbu ušao kao sudionik čak dvije najbolje ili barem ponajbolje borbe 2017. godine, ali i iza prvog poraza u karijeri, koji mu je nanio Eddie Alvarez. Bio je to još uvijek onaj Gaethje koji nije mario o tome koliko udaraca prima, borac kojem je glavno odraditi borbu za publiku. Poirier je dolazio iza sjajnog nastupa i pobjede protiv Anthonyja Pettisa. Razlog uparivanja bio je jasan, dobiti borbu koja će publiku držati na nogama.

I to je upalilo. Fantastičan okršaj potrajao je nešto više od tri pune runde, odnosno Dustin je borbu završio nakon pola minute četvrte dionice, pogodivši Gaethjea u pravo mjesto. Kasnije je priznao da je zbog bolova i poteškoća koje su mu nanijeli udarci u noge bio blizu toga da preda borbu te kako bi sredinom runde to vjerojatno napravio, da nije uspio u namjeri s kojom je u rundu ušao.

Ukupno je u ovoj borbi pogođeno 289 značajnih udaraca, a o kakvim je udarcima bilo riječ, najbolje da se sami prisjetite u videu ispod teksta. Ovakav Poirier sigurno ima šanse u borbi koju će 23. siječnja odraditi protiv Conora McGregora.

Linker
20. travanj 2024 09:28