UFC

(VIDEO) Prije točno dvije godine UFC je dobio troje novih prvaka na jednom od najboljih evenata u povijesti

Garbrandt vs. Dillashaw
 screenshot
5. studenog 2017. godine održana je UFC priredba koja je samim popisom borbi izgledala spektakularno, a na kraju je kao takva potvrđena nakon što je program odrađen. Prisjetite se kako je izgledao UFC 217, event koji na kojem su srušena tri dotadašnja prvaka/prvakinje i kojeg će mnogi fanovi navesti kao najuzbudljiviji u povijesti najveće svjetske MMA promocije.

UFC 189 ili UFC 217. To su dva odgovora koji bi se trebali izmjenjivati kod većine fanova na pitanje koju UFC priredbu smatraju najboljom u povijesti. Mnogi će uzeti upravo UFC 217, održan na današnji dan prije dvije godine, velikim dijelom zbog nekih parametara i činjenica koje su uz njega došle. Bila je to druga UFC-ov priredba uopće održana u Madison Square Gardenu, a donijela je povratak Georgesa St-Pierrea, koji se protiv Michaela Bispinga borio za titulu prvaka srednje kategorije.

No, nije taj program donio samo to. TJ Dillashaw i Cody Garbrandt napokon su se susreli u kavezu i oplodili jedan od najvećih UFC rivaliteta u povijesti, a tu je bila i šesta uzastopna obrana titule slamka kategorije za Joannu Jedrzejczyk. I rijetki su vjerovaloi kako je puno neiskusnija Rose Namajunas ona koja će ju zaustaviti. Na kraju je publika u sve tri borbe dobila nove prvake, a stari su pali prekidom. Namajunas je nokautirala Poljakinju, jednako kao i Dillashaw svog velikog konkurenta Garbrandta, dok je GSP zaustavio Bispinga gušenjem pred kraj treće runde njihove sjajne borbe.

To ipak nije bilo sve. Cijela priredba bila je prepuna fantastičnih borbi i uzbuđenja, a nije nedostajalo niti kontroverzi. One su se dogodile u dvije borbe teške kategorije. Curtis Blaydes tako je savladao Alekseija Oleinika udarcem nogom nakon kojeg Rus nije bio sposoban nastaviti (mnogi smatraju da je odglumio smatrajući da je udarac ilegalan), dok je Mark Godbeer slavio protiv Walta Harrisa nakon što je nokautiran ilegalnim udarcem. Publika je mogla vidjeti fantastičan high kick nokaut Ovincea St. Preuxa protiv Coreya Andersona, James Vick savladao je Josepha Duffyja, a Paulo Costa došao je do svoje najveće pobjede do tada, protiv Johnyja Hendricksa. Osim toga, održana je i sjajna stand up borba Stephena Thompsona i Jorgea Masvidala.

Dvije godine kasnije, mnoge stvari su se promijenile. St-Pierre je u mirovini, kao i Bisping, Dillashaw je ostao bez pojasa nakon doping pada i može se vratiti tek 2021. godine, dok je tek Joanna na putu povratka vrhu kategorije, no za to će morati savladati Weili Zhang. Jorge Masvidal trenutno je na vrhuncu popularnosti, dok se Wonderboy Thompson tek proteklog vikenda vratio na pravi način, nakon dva poraza u nizu. Corey Anderson ovdje je brutalno nokautiran, a danas je jedan od glavnih kandidata za napad na titulu poluteške kategorije, dok Ovince St. Preux nikako da spoji dvije pobjede te je poražen u tri od pet borbi nakon ovog nastupa. Godbeer je danas izvan UFC-a, dok je Walt Harris na putu prema vrhu teške kategorije. Što se tiče Garbrandta i Namajunas, njihov povratak u Octagon s nestrpljenjem se čeka.

Sjajno je prisjetiti se ove fenomenalne priredbe, koja nam može savršeno poslužiti kao primjer koliko toga se u ovom sportu može promijeniti u samo dvije godine.

UFC 217 - Rezultati

Georges St-Pierre def. Michael Bisping – SUB (R3, 4:20)
TJ Dillashaw def. Cody Garbrandt – TKO (R2, 2:41)
Rose Namajunas def. Joanna Jedrzejczyk – TKO (R1 3:03)
Paulo Costa def. Johny Hendricks – TKO (R2 1:23)
Stephen Thompson def. Jorge Masvidal – jednoglasna sudačka odluka

James Vick def. Joseph Duffy – TKO (R2 4:59)
Mark Godbeer def. Walt Harris – DQ (R2 4:29)
Ovince Saint Preux def. Corey Anderson – KO (R3 1:25)
Randy Brown def. Mickey Gall – jednoglasna sudačka odluka
Curtis Blaydes def. Oleksiy Oliynyk – TKO (R2 1:56)
Ricardo Ramos def. Aiemann Zahabi – KO (R3 1:58)

Linker
24. travanj 2024 05:24