UFC

(VIDEO) 'Rumble' je ozbiljan: Snimka s treninga otkriva formu UFC-ovog nokautera povratnika

Anthony Johnson i Henry Hooft
 Instagram
Anthony 'Rumble' Johnson započeo je s ozbiljnim pripremama za povratak aktivnoj borilačkoj karijeri

Početkom proljeća iduće godine, Anthony "Rumble" Johnson trebao bi odraditi svoju povratničku UFC borbu, kojom bi trebao krenuti u pohod na titulu UFC-ove poluteške kategorije. Na korak do iste dolazio je dva puta, no preko Daniela Cormiera nije uspio. Cormiera u kategoriji više nema, istu je napustio i njegov nesuđeni protivnik Jon Jones pa Anthony vjeruje kako je možda napokon došlo njegovo vrijeme.

Od posljednje borbe koju je odradio prošlo je već tri i pol godine, no snimka s treninga, objavljena na njegovom Instagram profilu, nikad ne bi navela na takvu pretpostavku. Johnson na njoj djeluje ubojito i spremno, a niti fizičkom konstitucijom niti malo ne zaostaje. Inače, radi se o ponavljanju kombinacije dva boksačka udarca i lijevog high kicka.

Za povratak se odlučio pripremati u dvorani Henryja Hoofta, s kojim je radio još dok je bio član sada već ugašenih Blackzilliansa. Nakon ovakve snimke, rijetko tko sumnja da bi bio spreman i za raniji povratak, no pravila UFC-a i USADA-e nalažu kako umirovljeni borci prije povratka trebaju šest mjeseci biti u programu anti-doping testiranja. Kod njega će to biti posebno bitno, budući da je priznao kako je tijekom spomenute "mirovine" koristio steroide.

Johnson će u ožujku iduće godine napuniti 37 godina, no tijelo mu se dovoljno oporavilo da to ne bi trebalo predstavljati neki faktor. Istina, tijekom ovog razdoblja izvan sporta došao je i do težine od preko 130 kilograma, no lako je zaključiti kako se toga već riješio te da će kad dođe vrijeme uspjeti skinuti na 93 kilograma. To mu zapravo nije bio prvobitni plan jer se htio vratiti kao teškaš. No, prilika koja se otvara mu je nesumnjivo probudila motivaciju za malo veću žrtvu koju će morati napraviti.

Linker
15. travanj 2024 07:09