UFC

(VIDEO) 'Rumble' otvoreno priznao da je koristio steroide

Anthony Johnson
 Screenshot (Instagram)
Bivši dvostruki UFC izazivač u poluteškoj kategoriji Anthony "Rumble" Johnson je najavio povratak u Octagon nakon dvije godine pauze. No, u ovom trenutku se i dalje ne zna kada bi mogao prvi put nastupiti jer prije službenog povratka mora "odraditi" testni period za USADA-u prema UFC-ovim pravilima.

A to bi možda mogao biti problem s današnjim vrlo sofisticiranim metodama USADA-inog testiranja. Naime, danas je tehnologija toliko uznapredovala da testovi očitavaju metabolite nedozvoljenih sredstava puno dulje nego ranije. To se jasno moglo vidjeti i iz slučaja Jona Jonesa koji i dalje periodički pada na doping testu kao posljedica starog doping skandala.

Problem za "Rumblea" je to što je on sigurno uzimao steroide za vrijeme dvogodišnje pauze. Ako vam njegov "bodibilderski" izgled nije dovoljan, onda se možete uvijeriti direktno iz njegovih usta. U razgovoru s Brendanom Schaubom za podcast "Below the Belt" Johnson je direktno priznao uzimanje steroida.

"Nikada nisam imao što skrivati, nikada nisam pao na doping testu. Nisam od onih koji je stavljao stvari u svoje tijelo, nikada nisam ništa uzimao!", izjavio je Johnson na što mu je Schaub odgovorio - "ali tijekom borbi".

Bivši i budući UFC borac je u tom trenutku priznao da u bodybuildingu nemaš izbora.

"Da, za vrijeme borbe. Dok dižeš utege, moraš raditi ono što moraš raditi."

Schaub ga je tada upitao je li mu bilo zabavno?

"Aaa, to je jako ekstremno. To je abnormalno, čovječe. To je tako jeb** abnormalno", odgovorio je "Rumble" na što je Schaub potvrdio da zna potvrdivši da je i on upoznat s učincima steroida.

Čitav segment razgovora možete pogledati u videu na 00:27:00.

Linker
20. travanj 2024 17:57