UFC

(VIDEO) Sean Strickland pozitivno iznenađen Australijom: ‘Očekivao sam gay zastave, možda je Amerika problem!‘

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Sean Strickland)
UFC-ov izazivač za titulu u srednjoj kategoriji drukčije je zamišljao Australiju

Na daleki put morao se zaputiti Sean Strickland kako bi mogao napasti UFC-ovu titulu prvaka u srednjoj kategoriji. Strickland će se u noći sa subote na nedjelju boriti protiv Israela Adesanye, a pobjedom nad ‘‘Izzyjem‘‘, Sean bi došao do najvećeg rezultata u dosadašnjoj karijeri.

Naravno, neće mu biti lako i Adesanya će u meč ući kao osjetni favorit. Strickland u očima mnogih niti ne zaslužuje napad na titulu, ali kao što je Adesanya rekao u jednom od svojih intervjua:

‘‘Jako je opasan čovjek koji nema što za izgubiti.‘‘

Sean Strickland uistinu bez pretjeranog pritiska ulazi u meč za titulu. ‘‘Title shot‘‘ je dobio nakon što je Dricus Du Plessis odbio nastup na UFC 293 eventu, a UFC je trebao protivnika za Adesanyu. Porazi li Adesanyu, bit će to ogromno iznenađenje i vrhunac Stricklandove karijere, ali u slučaju poraza, nitko neće biti naročito iznenađen.

Osim činjenice da ga čeka ponajbolji borac na svijetu, Stricklanda donekle čeka i gostujući teren. Israel Adesanya kao stanovnik Novog Zelanda sigurno će uživati veliku podršku i na teritoriju Australije, a Strickland si ne čini uslugu ‘‘tvitovima‘‘ koje posljednjih dana piše o Australiji.

Prvi put u životu Strickland je otputovao u Australiju, a ususret putovanju, dao se u istraživanje o Australiji. Zakon o posjedovanju oružja jedna je od glavnih stvari koja je zanimala Stricklanda, jer sloboda koju ima u Americi po tom pitanju, njemu je itekako bitna. Australski zakoni osjetno su drukčiji, a Strickland je posebno zaprepašten činjenicom da stanovnici Australije moraju posjedovati dozvolu za posjedovanje noža.

‘‘Što se dogodilo s vama? Čovječe, čini se da moj odlazak u Australiju postaje humanitarna misija.‘‘, napisao je Strickland u jednom od ‘‘tvitova‘‘, a ubrzo je saznao da Australci ne smiju nositi čak niti ‘‘pepper spray‘‘ (suzavac/papreni sprej za samoobranu).

‘‘Žena ne smije posjedovati oružje, niti nož, čak niti ‘pepper spray‘. Moj Bože! Australijo, dolazim te spasiti.‘‘, poručio je Strickland.

Sean Strickland inače je poznat kao tip koji zagovara što veću slobodu kad je u pitanju posjedovanje oružja, a sve koji se protive tome, smatra ‘‘liberalnim‘‘ i nerijetko ih naziva raznoraznim ‘‘epitetima‘‘.

Ipak, po dolasku u Australiju Strickland se pozitivno iznenadio. UFC-ov borac srednje kategorije nije naišao na sve ono što je očekivao, a to ga je navelo da se zapita o državi u kojoj inače živi.

‘‘U Sydneyju sam i mislio sam da ću biti okružen prljavim liberalima te gay i transseksualnim zastavama na svakom ćošku. Doslovno nula...možda je Amerika zapravo problem.‘‘, napisao je Strickland.

Mnoštvo ovakvih komentara možete očekivati tijekom cijelog ovog tjedna. UFC-ovi čelnici vjerojatno se dobrano znoje zbog svih konferencija za medije na kojima će se pojaviti Sean Strickland, jer radi se o borcu koji nema filtera i bez previše promišljanja iznosi sve svoje misli.

Čelnici se znoje, neki će naći uvrijeđenima, ali činjenica je da mnogi zapravo te konferencije za medije smatraju najzanimljiviji dijelom Stricklandove borbe s Adesanyom, jer u kavezu bi mogao završiti deklasiran.

Linker
27. travanj 2024 18:09