UFC

(VIDEO) Silva i Hall točni na vagi, dvoje preko granice, jedna borba otkazana

Anderson Silva i Uriah Hall
 screenshot/YouTube
Nije nedostajalo uzbuđenja na vaganju za UFC Fight Night koji predvode Anderson Silva i Uriah Hall

Nažalost, riječ je o onom negativnom uzbuđenju. Naime, već prije nego je sve krenulo, program je ostao bez jedne borbe. Priscilla Cachoeira imala je problema pri skidanju kilograma, nakon čega nije dobila liječničku dozvolu za sutrašnji nastup i njena je borba protiv Courtney Casey otkazana. Cachoeira je već ranije imala raznih problema, ali UFC joj je dao priliku za povratak unatoč porazima u prve tri borbe. Nju je iskoristila u veljači, kad je savladala Shanu Dobson, no vidjet ćemo hoće li UFC imati tolerancije nakon njenog novog grijeha.

Što se tiče samog vaganja, najvažnije je da su Anderson Silva i Uriah Hall bili točni te s njihovom borbom srednje kategorje nema problema. Problema nije bilo niti kod sudionika sunaslovne borbe, kao niti kod onih koji će se naći u prve dvije borbe glavnog programa. No, zato je bilo kod one koja se nalazi točno u sredini. Maurice Greene nije imao problema sa zadovoljanjem teškaške granice, no nju je za jedan kilogram premašio njegov protivnik, Greg Hardy. Ipak, Hardy se vagao ponovno i tako je izbjegao ulazak u povijesne knjige kao prvi teškaš koji nije zadovoljio granicu kategorije.

Održat će se i dvije borbe uvodnog programa koje su dočekali slični problemi. Cole Williams premašio je granicu velter kategorije za čak dva i pol kilograma te je dužan postotak svog honorara prepustiti protivniku, Jasonu Wittu, dok je Jack Marshman za jedan kilogram premašio granicu srednje kategorije. To nikako nije dobra vijest za borca kojem bi poraz mogao značiti otkaz iz promocije.

Ispod teksta možete pogledati vaganje, kao i sve službene rezultate istog. Uvodni program sutrašnje priredbe započinje u 21 sat, dok je glavni na rasporedu točno u ponoć.

UFC Fight Night 181 - Rezultati vaganja (u lb)

Uriah Hall (186) vs. Anderson Silva (184)
Andre Fili (146) vs. Bryce Mitchell (146)
Kevin Holland (185.5) vs. Charlie Ontiveros (182.5)
Maurice Greene (250) vs. Greg Hardy (265.5)*
Bobby Green (155) vs. Thiago Moises (156)

Chris Gruetzemacher (155.5) vs. Alexander Hernandez (155.5)
Victor Rodriquez (133) vs. Adrian Yanez (135.5)
Jack Marshman (187.5)** vs. Sean Strickland (185.5)
Cole Williams (175.5)*** vs. Jason Witt (170.5)
Dustin Jacoby (204) vs. Justin Ledet (205.5)
Miles Johns (135) vs. Kevin Natividad (134.5)

Linker
18. travanj 2024 19:40