UFC

(VIDEO) Sjajan pregled borilačke karijere Caina Velasqueza

Cain Velasquez
 screenshot/YouTube
Cain Velasquez jedan je od najboljih i najomiljenijih teškaša u UFC povijesti

Nevjerojatan talent, dominacija u borilištu, dolazak do vrha, impresivne obrane titule, problemi s ozljedama i na kraju pad te kraj karijere. Tako se najlakše može opisati borilački put Caina Velasqueza, borca za kojeg se u njegovom "primeu" vjerovalo da će postati najbolji ikad. Nažalost, to se nije dogodilo, iako je teško pronaći teškaša koji je u UFC-u u jednom trenutku bio tako dominantan pa čak niti Stipe Miočić. No, to razdoblje trajalo je prekratko da bi Velasqueza mogli nazivati najvećim.

UFC je na svoj YouTube kanal postavio sjajan pregled Cainove karijere, koju je započeo 2006. godine kao 24-godišnjak, nakon hrvačke karijere tijekom studiranja. Samo dvije borbe trebale su mu da njegov talent prepozna UFC, kojem je pristupio 2008. godine. Dvije godine kasnije, nakon šest pobjeda u nizu, osvojio je titulu prvaka, dominantno prošavši kroz Brocka Lesnara.

Izgubio je Cain titulu porazom od Juniora Dos Santosa, no istom se osvetio putem dvije pobjede, a u tim borbama je Brazilca naprosto uništio. Ipak, 2015. godine, nakon prvih većih problema s ozljedama, izgubio je titulu od Fabricija Werduma. Problemi s ozljedama su se nastavili, a on je nakon toga upisao još samo dva nastupa. Umirovio se u veljači prošle godine, nakon ekspresnog poraza od Francisa Ngannoua, uz omjer od 14 pobjeda i tri poraza.

Fanovi će se još godinama pitati kako bi izgledala Cainova karijera da se ozljede nisu pojavile upravo u trenucima kad je izgledao nezaustavljiv. Odgovor na to ne može nitko dati, ali možemo se prisjetiti kako su izgledali nastupi u kojima smo svi uživali.

Linker
15. travanj 2024 05:25