UFC

(VIDEO) Sjećate se Sanchezovog trenera i njegovih instrukcija?! Sada ga je usporedio s Mayweatherom i McGregorom

Diego Sanchez
 screenshot
Trener legendarnog UFC-ovog veterana Diega Sancheza, Joshua Fabia, se nenadano nedavno našao u fokusu borilačke javnosti radi u najmanju ruku čudne konverzacije sa svojim borcem tijekom meča protiv Michela Pereiere. Mediji ne prestaju pisati o Fabijinim instrukcijama koje nisu imale apsolutno nikakvog smisla - barem ne nikome tko je imalo razuman!

Pa je tako ovaj glavni trener "Škole za svjetsku samosvjesnost" (School of Self Awareness Worldwide) dobio priliku ispričati svoju stranu priče i obraniti zanimljive metode motivacije boraca prije i za vrijeme dvoboja. Podsjetimo samo da je u jednom trenutku, u više navrata Sanchezu povikao: "Razmišljaj o sjeni. Sjena!". Fabia se nije proslavio niti u pokušaju opravdavanja svojih metoda koje je donio u MMA svijet.


"Svi govore o tome da je Diego samo trčao prema protivniku i takva sra**. Slušajte luđaci, usporite i prepoznajte to što vidite. On je u tim trenucima htio plasirati leteće koljeno, ali u toj brzini je prepoznao da to neće biti najzdravije. I onda bi to ublažio. Nije pretrpio nikakvu štetu i odbio bi se", objašnjava Fabia u intervjuu s poznatim MMA analitičarem Lukeom Thomasom.

U narednom odgovoru je Sancheza usporedio s Mayweatherom i McGregorom. Diego Sanchez je svakako legenda ovog sporta, ali je potpuno jasno da nikakve poveznice s ovom dvojicom nema. Pogotovo ne u ovoj odmakloj fazi svoje karijere kada više nije niti sjena borca koji je jednom osvojio "The Ultimate Fighter".

"Pogledajte video na Diegovom Instagramu, vidjet ćete blokove, eskivaže na nivou Mayweathera. To je nivo McGregora. Očito je to tako jer čak i McGregor, jedini s dovoljno inteligencije da prepozna snagu i što se tu stvarno događa, to vidi. Također je jedini koji je bio dovoljno pametan da proučava boksačke vještine i izvan MMA zajednice koja se uvijek pravi da sve zna", tumači kontroverzni trener.

Fabia vjeruje da su kritike na njegov račun započele od UFC-ovog komentatora Joea Rogana, a onda su se proširile na ostatak zajednice.

"Faktično, kritike su krenule od onog glupana Rogana, koji je pričao bez veze, koji je stvorio pogrešnu sliku u očima javnosti, jer nije odradio svoju zadaću i saznao tko sam ja."

"Kada kažem '100' Diego mora zatvoriti distancu i krenuti izbacivati svojih 100 udaraca. To ne znači 100 posto. Kada kažem 'Tyson', to ne znači da se ponaša kao Tyson. To je šifra za aperkat, kroše, kroše. Ali ja nisam tu da bih otkrivao svoje šifre, ne moram vam otkrivati tajne svog posla", dodaje Fabia.

Čitav vrlo zanimljiv, intrigantan i nadasve šaljiv video pogledajte u nastavku.

Linker
18. lipanj 2024 15:41