UFC

(VIDEO) ‘Što on priča, on je lud. Treba se dokazati ako želi napasti titulu prvaka srednje kategorije‘

Khamzat ”The Borz” Chimaev

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA
Chimaev je nedavno neformalnim putem zatražio priliku i borbu za pojas, ali jedna legenda ima jasan razlog zašto on to nije zaslužio

Bivši UFC prvak u dvije kategorije i komentator Daniel Cormier smatra da su nedavni zahtjevi Khamzata Chimaeva za borbom za naslov neopravdane uoči njegovog povratka. Chimaev je nedavno potvrdio planove za povratak na UFC-u 308 u Abu Dhabiju u listopadu. On nije nastupao od pobjede u srednjoj kategoriji nad bivšim UFC prvakom u velter kategoriji, Kamaruom Usmanom, na UFC-u 294 prošle godine.

UFC još uvijek nije zakazao ni najavio protivnika za Chimaevov povratak. Trebao se suočiti s bivšim UFC prvakom u srednjoj kategoriji, Robertom Whittakerom, prošlog mjeseca, ali je morao odustati zbog bolesti.

S obzirom na njegove planove povratka, Chimaev je nedavno izjavio da želi borbu za naslov u srednjoj kategoriji u svojoj povratničkoj borbi. Cormier je zbunjen zahtjevima ovog neporaženog borca. Tijekom nedavnog videa objavljenog na svom YouTube kanalu, Cormier je komentirao Chimaevove zahtjeve.

"Chimaev je jedna od svjetlijih mladih zvijezda u UFC-u, to svi znamo" rekao je Cormier. "Ali sada kaže da želi borbu za pojas. Ljudi, tu me Khamzat gubi, da budem potpuno iskren. Njegov zahtjev za borbu za naslov u listopadu je zapravo lud. Tražiti borbu za naslov nije ludo, ali tražiti borbu za naslov u listopadu je ludo. Dricus du Plessis se borio u siječnju, ponudili su mu borbu na UFC-u 300 za više novca, ali nije mogao jer je bio ozlijeđen. Kako očekujemo da se bori u kolovozu, a zatim ponovno u listopadu? To se jednostavno neće dogoditi..."

"Ne razumijem zašto bi Khamzat rekao ‘želim borbu za naslov‘. Što je bilo s borbom protiv Roberta Whittakera? Robert Whittaker je rekao da će biti spreman izvagati se u kolovozu za borbu ako Adesanya ili Dricus ne mogu. Ako se izvaga i bude zdrav i spreman, zašto ne bi ponovno uparili ta dva momka? Bori se s Robertom Whittakerom! Što se mene tiče, izgleda kao da će Khamzat trebati još jednu borbu kako bi zaslužio priliku za naslov u srednjoj kategoriji."

Chimaev ima omjer od 7-0 u UFC oktogonu s nedavnim pobjedama nad Kevinom Hollandom i Gilbertom Burnsom. Unatoč svojoj dominantnoj seriji, nedostajala mu je aktivnost posljednjih godina zbog raznih zdravstvenih problema.

Ako Chimaev želi borbu za naslov u srednjoj kategoriji, Cormier smatra da mu je potrebna barem još jedna značajna pobjeda kako bi opravdao tu priliku.

Linker
07. rujan 2024 12:09