UFC

(VIDEO) Sudac Goddard prekinuo šutnju i odgovorio Covingtonu, tvrdi da mu prijete smrću

Colby Covington i Marc Goddard
 Screenshot (YouTube, UFC)
Otprilike dva mjeseca nakon UFC 245 priredbe sudac Marc Goddard prekinuo je šutnju i odgovorio na brojne napade Colbyja Covingtona.

Covington je, podsjetimo, nakon poraza u meču s aktualnim prvakom Kamaruom Usmanom javno kritizirao Goddarda. Ponajbolji velteraš današnjice slavnom sucu zamjera na prekidu koji je stigao u posljednjoj minuti meča, ali i na nekoliko spornih odluka koje su stigle u trenucima kada je, prema Colbyju, Usman tražio predah i glumio da su se u Octagonu dogodile ilegalne radnje.

Goddard očito više nije mogao šutjeti te je u razgovoru s Danom Hardyjem, s kojim inače vodi podcast naziva 'LISTEN!', otkrio da se zbog svih tih događanja suočava s optužbama da je imao financijske interese u ovom meču, ali i da je primio prijetnje smrću.

Sudački veteran objasnio je u spomenutom razgovoru i kako je Covington dobro znao što mora napraviti u situaciji kada mu prijeti prekid meča.

"Uvijek ću borcima reći, bez obzira na to o kome se radi: 'Ako si ozlijeđen i u bilo kakvoj opasnosti, trebam od tebe jednu stvar - samo mi pokaži da si još uvijek prisutan'", objasnio je Goddard koji tvrdi da mu je tijekom standardnog sastanka uoči meča Colby rekao kako mu je "drago što on sudi taj dvoboj".

Nešto kasnije Goddard se bacio i na detaljniju analizu događanja koja su utjecala na njegovu odluku.

"Borba je trajala 24 minute. Colby je i primao i zadavao udarce. Jedan je sudac imao 2-2. Bio je to dobar i izjednačen meč, pogotovo u prve četiri runde. Tako je izgledao i početak pete. Ali... onda je Kamaru počeo dominirati. Uzdrmao ga je nekoliko puta. Zatim se dogodio prvi nokdaun, potom i drugi... U tim trenucima imam hrpu briga u glavi. Svjestan sam i koliko je vremena ostalo do kraja. Ne želim zaustaviti borbu, želim da ode do sudačke odluke. Pričamo o 24 minute rata za najveću moguću nagradu u sportu s dva vrhunska sportaša. Što se tu ne može poštovati? Što se ne može razumjeti? No, gledam kako se razvija situacija i vidim kako Colby dva puta završava na podu u kratkom razdoblju. Uzimam u obzir prethodne 24 minute i svu štetu koja je primljena u tom razdroblju", opisuje Goddard pa nastavlja:

"Onda ga vidim na podu, kako se skupio poput kornjače. Pokušao je napasti noge za rušenje, a onda povukao ruke. Ovdje se približavam trenutku kad moram donijeti odluku. Sad sam u centru pažnje. Moram procijeniti situaciju i donijeti odluku. Ljudi pričaju da su pali nekakvi udarci u potiljak. Oni nemaju pojma o tome što je potiljak, ali reći ću ta to nisu bili udarci u potiljak. Jasno mi je da je on ozlijeđen. Nije gotov, ali je ozlijeđen. Možete vidjeti kako kod nokdauna pritrčim, vidim da reagira i onda se povučem. Ista stvar dogodila se i kod drugog nokdauna. No, tu sam već morao donijeti odluku. Jesam li mogao pustiti borbu? Da. No, jesam li trebao? E tu je na meni da donesem odluku, sagledam poziciju i situaciju u kojoj je on. Dva nokdauna, nakon kojih padaju udarci... Tu sam povukao okidač jer moj je posao zaštititi borca. Bez obzira na to što se on ustaje i govori da je dobro, meč je gotov", zaključuje Goddard.

Linker
25. travanj 2024 20:30