UFC

(VIDEO) Sve je spremno za spektakl! Pereira fascinirao fizičkom veličinom na ceremonijalnom vaganju

UFC 291 - ceremonijalno vaganje

 Screenshot (youtube, Ufc)
Posljednja sučeljavanja borci su odradili na sinoć održanom ceremonijalnom vaganju

Pregršt problema pretrpio je UFC 291 event tijekom jučerašnjeg vaganja. Vinicisu Salvador prekoračio je gornju granicu muha kategorije za 2,5 ‘‘pounda‘‘, odnosno 1,13 kg. CJ Vergara pristao se boriti protiv Salvadora, a Vergari će pripasti 20 posto protivnikovog honorara.

Puno veći problem napravio je Michel ‘‘Demolidor‘‘ Pereira svojim padom na vagi. Brazilac nije uspio skinuti kilažu za svoj meč protiv Stephena Thompsona, a 1,36 kilograma bio je pretežak na službenom vaganju.

Čekala se odluka nakon službenog vaganja, ali nažalost, UFC 291 event ostao je bez borbe kojoj su se fanovi silno veselili. Pereirino prekoračenje gornje granice očito je bilo preveliko, a Derrick Lewis i Marcos Rogerio de Lima dodani su na ‘‘main card‘‘ večerašnjeg eventa.

Otkazivanje tog meča velik je udarac za UFC 291 event, ali ne vrijedi se previše zadržavati na tome i priredba ide dalje. Nedugo nakon službenog vaganja uslijedilo je ceremonijalno vaganje i posljednja sučeljavanja uoči večerašnjih mečeva.

Među prvima, točnije u drugoj borbi večeri, u kavez će kročiti srpski borac Uroš Medić. Nakon nešto više od godinu dana izbivanja iz kaveza, Medić se vraća i debitirati će u UFC-ovoj velter kategoriji. Matthew Semelsberger bit će njegov protivnik, a sučeljavanje je prošlo bez većih problema. Oba borca uspješno su odradila i službeno vaganje, a Medić se na vagi pojavio jedan ‘‘pound‘‘ (0,45 kg) teži od Semelsbergera.

Sva ostala sučeljavanja također su se odvila bez većih problema. Nikakvih tenzija nije bilo, čak niti između Derricka Lewisa i Marcosa Rogerija de Lime. Derrick Lewis više puta u svojoj karijeri inicirao je tenzije tijekom sučeljavanja, ali ne i ovaj put. Nakon kraćeg odmjeravanja, Lewis je sportski pružio ruku svom protivniku i sve se mirno odvilo.

Alex Pereira fascinirao je svojom fizičkom veličinom, a ne zaboravimo da se radi o borcu koji je dosad nastupao u srednjoj kategoriji. Večeras Pereiru čeka debi u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji, a ‘‘Poatan‘‘ je bio vidno krupniji od Jana Blachowicza koji je na glasu kao jedan od krupnijih poluteškaša. Zbilja impozantna građa Alexa Pereire.

U glavnoj borbi večeri čeka nas okršaj za ‘‘BMF‘‘ titulu, a Dustin Poirier i Justin Gaethje bit će u glavnim ulogama. Službeno vaganje odradili su bez većih problema, a tenzije i agresivnost sačuvali su za sami meč. Na upit Joea Rogana o tome koliko im ovaj meč znači, Poirier i Gaethje dali su gotovo pa identične odgovore.

‘‘Ova borba mi znači sve, šansa za osvetu. Jedva čekam razvaliti krov ove dvorane.‘‘, izjavio je Gaethje, a potom se oglasio Poirier.

‘Sve mi znači ovaj meč. Spreman sam za rat, dat ću sve od sebe u kavezu, obećavam.‘‘

Što dodati osim da nas večeras od 0:30h čeka nevjerojatno dobar event, a snimku ceremonijalnog vaganja i posljednja sučeljavanja uoči mečeva možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
27. travanj 2024 15:42