UFC

(VIDEO) Sve spremno za UFC 289 event: Aldana poručila da četvrti pojas večeras stiže u Meksiko

Amanda Nunes vs. Irene Aldana | Charles Oliveira vs. Beneil Dariush

 Screenshot (youtube, Ufc)
Akteri UFC 289 eventa odradili su posljednju dužnost uoči večerašnjih nastupa

Sjajna vijest bila je to da nitko nije pao vagu uoči UFC 289 eventa i organizacija je mogla pristupiti ceremonijalnom vaganju bez ikakvog gorkog okusa. Meč za titulu u ženskoj bantam kategoriji glavna je borba večeri na večerašnjem UFC 289 eventu, a čeka nas obračun prvakinje Amande Nunes i Meksikanke Irene Aldane.

Nakon uspješno odrađenog službenog vaganja, borkinje su na ceremonijalnom vaganju dobile priliku odraditi posljednje sučeljavanje. Tijekom cijelog ‘‘fight weeka‘‘ nerijetko se u pitanje dovodi ‘‘glad‘‘ i motivacija Amande Nunes, ali Brazilka je djelovala vrlo motivirano tijekom ‘‘staredowna‘‘ sa svojom izazivačicom.

Nunes je u kratkoj izjavi nakon sučeljavanja izjavila kako će i dalje ostati prvakinja, ali vrlo motivirano i samouvjereno djeluje i njena protivnica Irene Aldana.

‘‘Nemam ništa osim poštovanja za Nunes, ali sutra donosim četvrti pojas u Meksiko.‘‘, rekla je Irene.

Meksikanka je time aludirala na Brandona Morena, Alexu Grasso i Yaira Rodrigueza kao nositelje UFC-ovog pojasa, ali bitno je spomenuti da je Yair Rodriguez ipak privremeni prvak perolake kategorije.

Sunaslovna borba večeri na UFC 289 eventu trebala bi ponuditi pravi vatromet. Charles Oliveira želi do kraja godine ponovno napasti titulu prvaka u lakoj kategoriji, ali morat će proći preko Beneila Dariusha.

Dariush u ovaj meč ulazi nakon osam uzastopnih pobjeda i deveta pobjeda odvela bi ga u priliku za napad na pojas. Ulog je očito velik za obojicu, ali obojica su jako iskusni borci koji ne bi trebali podleći pritisku.

Sučeljavanje ove dvojice vrhunskih boraca lake kategorije prošlo je bez ikakvih tenzija, a ništa drugo uostalom nismo niti očekivali od Dariusha i Oliveire. Oni će svoje reći unutar kaveza.

UFC 289 event održava se u noći sa subote na nedjelju, a rani preliminarni dio starta u nedjelju od 1:00h ujutro. ‘‘Main card‘‘ počinje od 4:00h ujutro, a rano u nedjelju saznat ćemo pobjednike dvaju glavnih borbi večeri.

Snimku ceremonijalnog vaganja možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
19. travanj 2024 20:49