UFC

(VIDEO) Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Mackenzie Dern i Marina Rodriguez u lovu na vrh

Mackenzie Dern vs. Marina Rodriguez
 Ufc
UFC-ovi matchmakeri složili su priredbu koja imenima ne obećava puno

Pogled na popis borbi koje čine iduću UFC-ovu priredbu (UFC Fight Night 192) odaje dojam kao da se uopće ne radi o eventu najjače MMA organizacije na svijetu. Međutim, takve priredbe nerijetko ugodno iznenade, a Mackenzie Dern i Marina Rodriguez ponajbolje su borkinje ženske slamka kategorije.

Zanimljiv sukob stilova u slamka kategoriji

Marina Rodriguez (14-1-2, 4-1-2 UFC) kao trenutno šestorangirana borkinja na ljestvici izazivačica slamka kategorije te Mackenzie Dern (11-1-0, 6-1 UFC) kao četvrorangirana borkinja predvodit će ovu priredbu. Radi se o svojevrsnom sukobu stilova jer Marina Rodriguez preferira borbu u stojci i poprilično je moćna borkinja za slamka kategoriju dok je Mackenzie Dern crni BJJ pojas i parter joj je najjače oružje.

Iako je Dern prešla u MMA s rezimeom jedne od najboljih BJJ borkinja u povijesti, radi se o borkinji koja ne bježi od stojke te sporim, ali sigurnim koracima napreduje i u tom segmentu. Mackenzije 2016. godine napravila tranziciju u MMA te je uspješno debitirala. Trenutno se zaustavila na 11 pobjeda, a jedini poraz doživjela je 2019. godine protiv Amande Ribas. Dern je trenutno na četiri slavlja u nizu, a trenutno posljednji nastup odradila je u travnju ove godine. 28-godišnja Dern u tome meču savladala Ninu Nunes (Ansaroff) 12 sekundi prije kraja prve runde. Mackenzie je pobijedila polugom na ruci i na taj način upisala je sedmu pobjedu submissionom u svojoj karijeri.

Marina Rodriguez s druge strane šest je godina starija od svoje suparnice. a MMA debi odradila je 2015. godine. Borkinja iz Brazila također je samo jednom gubila u svojoj karijeri, no dvaput je i remizirala. Carla Esparza jedina je uspjela savladati Marinu Rodriguez, a ta borba održala se krajem srpnja prošle godine. Esparza je slavila podijeljenom sudačkom odlukom nakon 15 minuta borbe. Rodriguez je nakon toga upisala dvije pobjede.

Prvo je savladala Amandu Ribas, istu onu borkinju koja je uzrokovala jedini poraz u karijeri Mackenzie Dern. Marina Rodriguez u toj borbi slavila je tehničkim nokautom nakon 54 sekundi druge runde, a nakon Ribas, Rodriguez je pobijedila i Michelle Waterson u svibnju ove godine. Šest od ukupno 14 pobjeda, Rodriguez je ostvarila nokautom. Međutim, njen postotak obrane od rušenja iznosi 62 posto, a mogla bi naići na velike probleme ukoliko se borba bude odvijala u parteru. Rodriguez je u zadnje četiri borbe srušena 10 puta (Esparza ju je rušila pet puta), a barem jedno rušenje upisala je svaka od njene četiri posljednje protivnice.

Sve u svemu, obje borkinje visoko su rangirane u poretku slamka kategorije, a pobjednica ovog meča napravit će dodatni korak ka samom napadu na titulu. Rose Namajunas i Weili Zhang odradit će revanš 06. studenog ove godine, no Carla Esparza nada se prilici nakon što borkinje odrade taj revanš. Međutim, Rodriguez ili Dern također će gledati u tom smjeru, ovisno o tome tko će pobijediti u subotu navečer.

''Mini Cormier'' traži drugu pobjedu zaredom protiv opasnog Phila Hawesa

Glavni dio priredbe (''main card'') otvorit će borba između Derona Winna (7-2-0, 2-2 UFC) i Phila Hawesa (11-2-0, 3-0 UFC). 32-godišnji Winn nakon uspješne hrvačke karijere pokušava izgradit uspješnu MMA karijeru. Borac iz Kickboxing Academyja mnoge podsjeća na Daniela Cormiera te ga nerijetko nazivaju ''Mini Cormierom''. Međutim, Winn zasad nije bio uspješan kao njegov prijatelj i timski kolega te se trenutno zaustavio na polovičnom uspjehu nakon četiri UFC nastupa.

Winnove pobjede došle su protiv Erica Spicelyja i Antonia Arroyoa kojeg je savladao u trenutno posljednjem nastupa. Oba borca više nisu članovi UFC-a, tako da Winn trenutno zapravo niti nema pobjedu nad aktivnim UFC borcem. Antonio Arroyo u meču protiv Winna osjetio je hrvački arsenal ''Mini Cormiera'' koji ga je rušio čak 12 puta. Winn je sa svojih 168 centimetara i 70 incha (178 cm) reacha izuzetno nizak i kratak borac za srednju kategoriju te mu hrvanje mora biti osnova njegove taktike.

Njegov protivnik Phil Hawes imat će prednost od 12 centimetara kada je visina u pitanju, a njegov reach 18 centimetara je dulji od Winnovog. 32-godišnji Hawes također ima hrvačku bazu, no pokazao se kao opasan udarač te je sedam od ukupno 11 pobjeda upisao nokautom. Pod okriljem najjače MMA promocije slavio je tri puta, a trenutno posljednji nastup odradio je u svibnju ove godine. Pobijedio je Hawes u meču protiv Kylea Daukausa jednoglasnom sudačkom odlukom i sada će tražiti četvrto UFC slavlje u nizu te ukupno osmu pobjedu zaredom.

U sunaslovnoj borbi večeri Randy Brown i Jared Gooden odradit će borbu u velter kategoriji. Oba borca slavili su u posljednjim nastupima i sada žele doći do druge pobjede zaredom. Izuzev njih, u sklopu main carda imat ćemo prilike pogledati i uvijek zanimljivog Tima Elliotta koji će biti pravi test mogućnosti za Matheusa Nicolaua koji je trenutno na tri pobjede zaredom. Elliott je slavio u posljednja dva meča.

Sabina Mazo i Maryia također će nastupiti u sklopu glavnog dijela programa, a obje borkinje muha kategorije traže povratak pobjedama nakon što su poražene u trenutno posljednjim nastupima.

Izrazito zanimljivi i neporaženi teškaš Alexander Romanov vjerojatno je najzanimljivije ime na preliminarnom dijelu priredbe

30-godišnji Alexander Romanov (14-0-0, 3-0 UFC) orivukao je određenu pažnju, naročito kada su u pitanju ljubitelji teške kategorije. Moldavac je neporažen u dosadašnjih 14 profesionalnih nastupa, a ništa se nije promijenilo niti nakon tri UFC nastupa. Ipak, Romanov je dosta kontroverzno slavio u posljednjem meču protiv Juana Espina. Naime, početkom treće runde, Španjolac je udario Romanova u međunožje i Moldavac nije mogao nastaviti. Borba je prekinuta, no otišlo se na sudačke kartice prema kojima je Romanov slavio podijeljenom sudačkom odlukom. Šest od ukupno osam medijskih predstavnika koji su sudjelovali u bodovanju na stranici MMA Decisions bodovali su borbu u korist Espina, dok su preostala dvojica borbu vidjeli kao remi. Na kraju krajeva, Romanov je upisao još jednu pobjedu i nastavlja svoj pohod ka Top 15 UFC-ove teške kategorija.

Jared Vanderaa (12-5-0, 1-1 UFC) s druge strane nije naročito zvučno ime niti borac koji Romanova može lansirati u Top 15. 29-godišnjak nadimka ''Mountain'' odradio je dva UFC nastupa. U debiju je poražen od Sergeyja Spivaka dok je u svibnju ove godine savladao Justina Tafu.

Ostatak preliminarnog dijela priredbe uistinu ne nudi zvučna imena, no sigurno je kako će barem neke od preostalih pet borbi ponuditi uzbuđenje i zanimljivost.

Gdje i kada se priredba održava

UFC-ov Apex kompleks u Las Vegasu ugostit će ovu priredbu koja će se održati u subotu. Preliminarni dio priredbe započinje u 19:00 sati po našem vremenu, dok bi main card trebao startati u 22:00 sata. Glavna borba večeri trebala bi biti na rasporedu oko ponoći. Ukupno 11 borbi je na rasporedu, no šteta je da nam UFC nije ponudio malo zanimljiviji program u sklopu priredbe koja će se održati u nama prihvatljivom terminu.

Kompletan raspored borbi pročitajte pri dnu teksta.

UFC Fight Night 192 - raspored borbi:

Glavni dio priredbe:

Mackenzie Dern vs. Marina Rodriguez

Randy Brown vs. Jared Gooden

Tim Elliott vs. Matheus Nicolau

Sabina Mazo vs. Mariya Agapova

Phil Hawes vs. Deron Winn

Preliminarni dio priredbe:

Chris Gutierrez vs. Felipe Colares

Jamie Pickett vs. Laureano Staropoli

Alexander Romanov vs. Jared Vanderaa

Charles Rosa vs. Damon Jackson

Lupita Godinez vs. Sam Hughes

Steve Garcia vs. Charlie Ontiveros

Linker
25. travanj 2024 22:54