UFC

(VIDEO) Svemu dođe kraj pa tako i granitnoj bradi Maxa Hollowayja: Pogledajte kako je Topuria nokautirao Maxa

Ilia Topuria (lijevo) i Max Holloway (desno)

 Screenshot (gol.hr)
27-godišnji Ilia Topuria uspješno je upisao prvu obranu pojasa u UFC-ovoj perolakoj kategoriji

Max Holloway dugi niz godina na glasu je kao "najbolji boksač u UFC-u". Njegove izvedbe u mečevima protiv Calvina Kattara, Briana Ortege, kao i one protiv Justina Gaethjea i "Korean" Zombieja ostavljale su bez daha fanove MMA-a, a Max je u tim mečevima prezentirao fantastične boksačke vještine.

Tu je uvijek i ona famozna statistika pogođenih udaraca u kojoj Holloway suvereno vlada. Čak 3378 značajnih udaraca pogodio je Holloway tijekom svoje dosadašnje karijere u UFC-u, a prvi iza njega je Sean Strickland sa 2069 pogođenih udaraca. Razlika između prvog i drugog mjesta veća je nego između drugog i desetog, što dovoljno govori koliko Holloway frekventnije pogađa od svih ostalih boraca u UFC-u.

Ponekad su njegovi kolege borci navodili kako on plasira puno udaraca, ali prima ih previše da bi ga nazivali najboljim boksačem u kategoriji. Holloway si je mogao priuštiti primanje udaraca jer posjeduje bradu koja jako dobro podnosi udarce i do UFC 308 eventa nikada u karijeri nije bio nokautiran.

Svemu ipak dođe kraj i nitko ne može pobijediti vrijeme. Ilia Topuria borac je nove generacije i upisao se u povijest kao prvi borac koji je uspio nokautirati Hollowayja. Max kao pripadnik nešto starije garde i dalje ima kvalitetu za nositi se s ponajboljima na svijetu, ali Ilia Topuria u ovom trenutku je nedodirljiv.

Španjolsko-gruzijski borac posjeduje nevjerojatan set vještina, fizički je strašno moćan, a posebno impresivan je njegov boks. Topuria je imao veliku želju pokazati kako Holloway nije najbolji boksač u UFC-u, nego je to ipak Ilia Topuria. Tijekom prve dvije runde njihovog meča gledali smo mnoštvo odličnih boksačkih razmjena, ali razlika se stvarala u snazi udaraca ove dvojice boraca. Dojam je kako Topuria udara znatno tvrđe od Maxa, ali granitna brada Maxa Hollowayja uspjela je odolijevati "bombama" Topurije.

Sve do sredine treće runde. Topuria je prvo uzdrmao Hollowayja desnim "overhandom", ali u nastavku akcije nije uspio dovršiti posao. Max se lijepo zatvorio u blok, uspijevao je eskivirati pokušaje Ilije, a jednom eskivažom uspio se i odvojiti od ograde kaveza. Nokauter poput Topurije nije se tu zaustavio. Namirisao je Ilia krv, nastavio je s pritiskom i nedugo poslije lijevim krošeom sjajno je pogodio bradu Maxa Hollowayja.

Ne može ni ta brada Maxa Hollowayja vječno podnositi razorne udarce. Max je teško uzdrman završio na tlu, Ilia je nizao udarce iz gornje pozicije i nekoliko sekundi kasnije meč je prekinut. 34 meča trebao je odraditi Holloway kako bi ga netko prvi put nokautirao, a to je pošlo za rukom sjajnom Topuriji.

Ilia u posljednja dva nastupa ima nokaute nad Maxom Hollowayjem i Alexanderom Volkanovski, što je zbilja impresivan podatak za ubaciti u borilački CV. Može li ga itko zaustaviti, vrijeme će pokazati. Zasad je Ilia kralj perolake kategorije, a kako je nokautirao Hollowayja, pogledajte klikom na LINK.

Linker
26. listopad 2024 23:58