UFC

(VIDEO) Tai Tuivasa o sparingu s Alexom Pereirom: ‘Naprimao sam se udaraca i nisam mogao doći do zraka‘

Tai Tuivasa (lijevo) vs. Alex Pereira (desno)

 Screenshot (youtube, Mma Life)
Iskusni UFC-ov teškaš imao je priliku okušati se s prvakom UFC-ove poluteške kategorije

Prvom polovicom šestog mjeseca, u javnost je isplivala kraća snimka sparinga između Alexa Pereire i Taija Tuivase. Mnogi su to tumačili kao "početak Pereirinih priprema za tešku kategoriju", ali Pereira se zasad drži poluteške kategorije unutar koje je i prvak.

Nerijetko se "šuška" o Pereirinom prelasku u tešku kategoriju i napadu na treći pojas, a sudeći po sparingu s Tuivasom, Pereira ima sve potrebne alate za parirati teškašima. Alex je fizički impozantan, visok je, dugačak, tehnički dobar i posjeduje razornu snagu udarca. Dodatni kilogrami vjerojatno bi osnažili snagu udarca koja je već sada impresivna.

Pereira bi imao problema s teškašima koji imaju izbrušene hrvačke vještine, ali ti problemi prisutni su i u nižim kategorijama. Naravno, nedostaci bi nešto više došli do izražaja kad bi se na suprotnoj strani kaveza našli borci koji mu više nego dobro pariraju svojim fizikalijama.

‘‘Poatan‘‘ bi mogao računati na svoju pokretljivost, brzinu i rad nogu kakvim se teškaši ne mogu baš podičiti, barem većina njih ne može.

Njegova pokretljivost jasno dolazi do izražaja tijekom sparinga s Tuivasom. Fino je Pereira pogađao, lijepo se kretao i izgledao je kao bolji borac na nešto lakšem sparingu. Tai Tuivasa ovaj tjedan nastupit će na UFC 305 eventu, a tijekom konferencije za medije dotaknuo se sparinga s ‘‘Poatanom‘‘.

"Bio je to moj trening nakon nešto dulje pauze i moram reći da sam dobio batina. Mislim da sam Dubai napustio nekoliko dana prije tog treninga, a nakon sparinga shvatio sam da moram uhvatiti treninga.", iskren je Tuivasa, a zatim je dao svoj osvrt na vještine i snagu Alexa Pereire.

"Njegova moć, znate, ja sam teškaš i mi nešto bolje reagiramo na snažne udarce. Više je stvar bila u tome da sam izvan treninga. Nisam mogao doći do daha, a istovremeno sam se naprimao udaraca. Ali takav je ovaj sport, a sve je to zabava i igra.", dodao je Tai.

Tuivasu ovaj vikend čeka jako bitan meč, vjerojatno odlučujući za nastavak njegove karijere u UFC-u. Tai je poražen u posljednja četiri uzastopna nastupa, a pobjedu nije upisao od drugog mjeseca 2022. godine. Jairzinho Rozenstruik njegov je protivnik na UFC 305 i Tuivasi je pobjeda imperativ u tom meču. Nadamo se da je prionuo treninzima nakon tog sparinga s Pereirom.

Kraću snimku sparinga pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
04. rujan 2024 07:45