UFC

(VIDEO) Topuria dočekan u zemlji iz koje je potekao: ‘Hvala svima, ovo posvećujem cijeloj Gruziji‘

Ilia Topuria na dočeku u Gruziji

 SCREENSHOT/TWITTER (GIORGI KOKIASHVILI)
Više od mjesec dana je prošlo od UFC-a 298 gdje smo dobili novog prvaka u perolakoj kategoriji

Nakon mitskog dočeka na utakmici Real Madrida na kultnom Santiago Bernabeuu i prijeđenih 5000 kilometara novi prvak Ilia “El Matador” Topuria (15-0) dočekan je u svojoj matičnoj zemlji - Gruziji. Topuria je dočekan odmah na Međunarodnom aerodromu Tbilisi u istoimenom glavnom gradu Gruzije gdje su tisuće ljudi uzvikivali njegovo ime. Topuria im je samo kratko uspio poručiti:

"Hvala svima, ovo posvećujem cijeloj Gruziji".

Nakon što je sletio u Tbilisi gruzijske kolege su odmah pitali “El Matadora” kojeg protivnika želi za svoju prvu obranu titule dok je on samo kratko odgovorio da je sve rekao u intervjuima prošlih dana. Odmah nakon svoje pobjede prošlog mjeseca je rekao da mu je najveća želja Conor McGregor (22-6).

Bivši prvak Alexander “The Great” Volkanovski (26-4) također je u kombinacijama za eventualni revanš. Logičan protivnik bi bio i Max Holloway (25-7) ako uspije pobijediti "BMF" prvaka Justina Gaethjea (25-4) na velikoj UFC 300 priredbi.

Sean “Suga” O‘Malley (18-1) je nakon svoje obrane titule u bantam kategoriji protiv Marlona “Chita” Vere na UFC 299 priredbi u Miamiju spomenuo “El Matadora” kao svog idućeg protivnika, no Topuria mu je kratko uzvratio da on još ima posla u svojoj kategoriji.

Zanimljivo će biti vidjeti koju lokaciju će UFC izabrati za prvu obranu titule “El Matadora”, spominju se razna mjesta, ali ništa ne bi bilo spektakularno poput punog doma Real Madrida - Santiago Bernabeua.

Linker
26. travanj 2024 09:10