UFC

(VIDEO) U nedjelju karijeru završava Lil' Nog: Pogledajte njegove najbolje izvedbe u Octagonu

Antonio Rogerio Nogueira
 screenshot/YouTube
Antonio Rogerio Nogueira u nedjeljno će jutro po posljednji put navući male MMA rukavice

Svoju uspješnu karijeru kraju će privesti drugi najstariji borac na cijelom UFC rosteru, 44-godišnji Antonio Rogerio Nogueira, fanovima puno poznatiji kao Minotouro ili Lil' Nog. Iako većinu vremena u sjeni svog brata blizanca Antonia Rodriga, Lil' Nog je također napravio značajne rezultate u karijeri, koju se nada završiti 24. profesionalnom pobjedom.

Lil' Nog karijeru je započeo dvije godine nakon svog brata i to tako da je za razliku od njega postao poluteškaš, uz tek neke nastupe u teškoj kategoriji, najviše u japanskim ringovima. S vremenom se pokazala još jedna razlika. U usporedbi s Rodrigom, koji ne samo da je bio poznat po svom grapplingu nego je isti dodatno popularizirao, Rogerio je uvijek više volio borbu na nogama i postao je s vremenom poznat po svom boksu. U Prideu i Afflictionu ostvario je značajne rezultate, da bi 2009. godine postao članom UFC-a.

U Octagonu je do sada nastupio 12 puta, većinom se boreći s ozljedama puno više nego s protivnicima u Octagonu te je ostvario po šest pobjeda i šest poraza. Upravo te ozljede udaljile su ga od ozbiljnijih postignuća, iako je pobjeđivao kvalitetne protivnike poput bivših prvaka Tita Ortiza ili Rashada Evansa. Jednostavno nije uspijevao spojiti dvije borbe bez ozbiljnijeg razdoblja oporavka i to će vjerojatno ostati ono što najviše žali.

14 mjeseci nakon posljednje borbe, u kojoj ga je nokautirao Ryan Spann, Antonio će se po treći put susresti sa Shogunom Ruom, tražeći pobjedu u duelu koji mu nekako najviše znači. Prva dva puta Shogun je bio uspješniji, no svom legendarnom sunarodnjaku dao je i treću priliku.

Pogledajte sjajan pregled Pride i UFC karijere ovog legendarnog borca, kojim mu je UFC odlučio odati počast.

Linker
02. svibanj 2024 18:18