UFC

VIDEO) U tjednu smo dugo očekivanog revanša: Pogledajte veliku najavu dvije glavne UFC 271 borbe

Israel Adesanya i Robert Whittaker

 screenshot (YouTube, UFC)
Riječ kojom najbolje možemo opisati glavnu borbu UFC 271 priredbe je - napokon!

Israel Adesanya više jednostavno nije mogao izbjegavati ono što je neminovno. Prozivanja Darrena Tilla i izražavanje želje da se prije svega bori protiv njega izgubila su smisao Tillovim posljednjim porazom i prvak više nije imao izbora. Vrijeme je za revanš protiv Roberta Whittakera, borca kojem je krajem 2019. godine titulu prvaka oduzeo.

Nije to bez razloga. Iako će Adesanya biti po svemu favorit, on zna da mu ova borba mora biti teža nego ona prva i da Whittaker sigurno neće odraditi onako loš nastup. Osim toga, u tri borbe nakon toga je Australac prezentirao napredak. Zbog toga je ovo trenutno najveći revanš u UFC-u. Prvak koji možda malo gubi motivaciju za ovakve borbe protiv čovjeka kojem je titulu oduzeo, a kojem je motivacija nikad veća.

Puno toga o obojici možemo saznati putem Countdown najave koju je UFC još jednom odradio na vrhunski način. Nakon toga više nije moguće sudionike borbe gledati samo kao borce, puno toga saznajemo o njima kao ljudima pa se tako i uz neke gotovo po pravilu više vežemo, sve ovisno o tome tko je što rekao i kakvim se zapravo prikazao.

Svoju najavu dobila je i sunaslovna borba, prilika za Derricka Lewisa da u svom gradu Houstonu ispere ljagu sa svom pretposljednjeg nastupa, s poraza koji mu je nanio Ciryl Gane u istoj toj dvorani. Izjavio je kako mu je ono što je trebala postati prednost zapravo postalo pritisak, ali upravo zbog toga želio je ponovno se boriti baš tu.

Njega čeka borba protiv Taija Tuivase, borca koji je u promociju došao poput uragana, da bi onda doživio nagli pad pa se vratio. Borba protiv Lewisa šansa mu je za najveći rezultat do sada. Njih dvojica također su jako dobro odrađeni u Countdownu, a kao uistinu unikatne jedinke, zanimljivo ih je vidjeti na ovakav način.

Ovo je još jedan odličan Countdown, pogledajte ga!

Linker
18. travanj 2024 10:26