UFC

(VIDEO) UFC 243 vaganje: Whittaker i Adesanya bez problema zadovoljili težinu pa odradili žestoko sučeljavanje

Robert Whittaker i Israel Adesanya
 screenshot/Youtube
Robert Whittaker i Israel Adesanya bez problema su zadovoljili maksimalnu dozvoljenu težinu srednje kategorije pred svoj današnji okršaj za titulu UFC prvaka. Problema nije bilo niti kod ostatka glavnog programa, tek malog prekoračenja kod jednog sudionika i sudionice prve dvije uvodne borbe. Posebno zanimljivo bilo je sučeljavanje glavnih zvijezda, jedno od intenzivnijih u posljednje vrijeme.

Adesanya je ovim putem čak ostao pola kilograma ispod granice kategorije, dok je Whittaker bio točan u gram. No, obojica su izgledali spremno, a posebno napeto bilo je sučeljavanje. Dugo nismo vidjeli ovako intenzivan i koncentriran pogled dva borca te im je zbog toga pušteno i malo duže vremena za progledati jedan drugom u dušu, a na kraju svega je Adesanya osjetio potrebu nešto prvaku osobno poručiti. Odmah nakon toga dali su i posljednje izjave pred borbu.

"Samo sam želio da me osjeti. 2015. godine bio sam na ovom stadionu i gledao borbe. Gledao sam i mislio kako ću jednog dana ovdje biti ja i evo me", rekao je Adesanya Jonu Aniku.

"Ne mogu dočekati borbu i ne mogu dočekati da vas sve vidim. Bit će luda borba", kratko je nakon toga rekao Whittaker.

Dvoje boraca nisu uspjeli zadovoljiti potrebne kilograme te će morati prepustiti dio svog honorara protivnicima. To su borac bantam kategorije Khalid Taha i kineska borkinja muha kategorije Ji Yeon Kim.

Uvodni program ove priredbe kreće u 1 sat iza ponoći, dok je glavni program na rasporedu u već standardnih 4 sata ujutro. Rezultate vaganje i raspored borbi možete vidjeti na dnu teksta.

UFC 243 - Rezultati vaganja (u lb)

Robert Whittaker (185) vs. Israel Adesanya (184)
Dan Hooker (155) vs. Al Iaquinta (155)
Sergey Spivak (233) vs. Tai Tuivasa (264)
Luke Jumeau (171) vs. Dhiego Lima (171)
Yorgan De Castro (265) vs. Justin Tafa (265)

Rostem Akman (171) vs. Jake Matthews (171)
Maki Pitolo (170) vs. Callan Potter (171)
Jamie Mullarkey (156) vs. Brad Riddell (156)
Megan Anderson (146) vs. Zarah Fairn Dos Santos (146)
Nadia Kassem (126) vs. Ji Yeon Kim (128)
Bruno Silva (136) vs. Khalid Taha (137)*

Linker
25. travanj 2024 07:13