UFC

(VIDEO) UFC Brasilija vaga: Lee ponovno pretežak, Hadžović lakši od Moicana!

Moicano i Hadžović
 Instagram (Damir Hadžović)
Nadamo se da UFC neće, poput Bellatora, samo par sati prije početka uvodnih borbi otkazati čitav event. Naime, nakon što je završena službena vaga, sve bi trebalo biti spremno za Fight Night priredbu koju pratimo iz Brasilije. Naravno, kako je ranije najavljeno, bez publike u dvorani.

Doduše, vaga, kao mnogo puta do sada, nije prošla bez problema. Glavna zvijezda priredbe Kevin Lee, koji se u glavnoj borbi bori protiv domaćeg veterana Charlesa Oliveire, je pao vagu. Dapače, Lee se nije uopće pojavio na vaganju koje ima određeno vremensko trajanje, odnosno period u kojem borci biraju kada će odraditi taj tehnički dio priče prije meča. Amerikanac je kasnije ipak stigao i uspio se izvagati, no bio je pretežak. Umjesto maksimalnih 70.5 kilograma, koliko iznosi granica lake kategorije, bivši izazivač je imao 71.9 kilograma, odnosno imao je oko kilogram i pol viška.

Komisija u Brazilu mu nije dopustila dodatnih sat vremena da pokuša skinuti prekomjernu masu. Razlog je taj što je pokušavajući prvi put skinuti kile, u zadnjih pola sata prije kraja službene vage, uspio samanjiti svoju težinu za samo pola kilograma. Procjena ljudi u Komisiji je bila da nema smisla više pokušavati. Ovo mu je drugi put u karijeri da nije uspio zadovoljiti gornju granicu lake divizije.

Dobra vijest za sve fanove jest da je Oliveira ipak pristao na meč. Prema američkim portalima za to će dobiti 20 posto Leejevog honorara.

Svi ostali borci su zadovoljili gornje granice svoje kategorije. To uključuje i bosanskohercegovačkog borca s danskom adresom Damira Hadžovića. On je imao točno 70 kilograma, dok je njegov protivnika Brazilac Moicano imao par stotina grama više. U nastavku možete pogledati i kratak video sučeljavanja s nekadašnjim "contenderom" perolake kategorije.

Hadžović, koji već godinama živi u Danskoj, je u posljednjem nastupu poražen od Christosa Giagosa jednoglasnom odlukom sudaca. I zato mu je meč u Brazilu izuzetno bitan, ukoliko i dalje želi nastaviti put prema vrhu kategorije do 70 kilograma. Trenutačno u elitnoj promociji ima tri pobjede i tri poraza. Molicano je nakon dva poraza u nizu u perolakoj kategoriji, odlučio karijeru nastaviti u diviziji iznad, gdje će debitirati upravo protiv Hadžovića. U zadnja dva nastupa je izgubio od dva velika imena Josea Alda i Chang Sung Junga.

U nastavku pogledajte rezultate službene vage:

Main card (ESPN, ESPN+, 6 p.m. ET)

Kevin Lee (158.5) vs. Charles Oliveira (156)

Demian Maia (170.5) vs. Gilbert Burns (170.5)

Renato Moicano (155.5) vs. Damir Hadžović (155)

Johnny Walker (206) vs. Nikita Krylov (206)

Francisco Trinaldo (156) vs. John Makdessi (155)

Uvodne borbe:

Jussier Formiga (126) vs. Brandon Moreno (126)

Amanda Ribas (115.5) vs. Randa Markos (116)

Elizeu Zaleski dos Santos (171) vs. Alexey Kunchenko (170)

Rani Yahya (136) vs. Enrique Barzola (136)

Mayra Bueno Silva (126) vs. Maryna Moroz (126)

Bruno Silva (125.5) vs. David Dvorak (126)

Veronica Macedo (135.5) vs. Bea Malecki (136)


Linker
26. travanj 2024 12:51