UFC

(VIDEO) UFC ‘Countdown‘: Nunes i Aldana predvode UFC 289 event, Charles Oliveira vraća se u kavez

UFC 290 - Countdown

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC tradicionalno otvara ‘‘fight week‘‘ videom iz svog ‘‘Countdown‘‘ serijala

Nakon eventa s nešto manje zvučnim imenima, UFC nam sljedeći vikend sprema novi ‘‘PPV‘‘ (‘Pay-per-view‘) event. UFC 289 priredba održati će se u Kanadi, točnije u gradu Vancouveru. Event će predvoditi Amanda Nunes i Irene Aldana, a ulog je Amandina titula prvakinje u bantam kategoriji.

Nunes je prvotno trebala braniti pojas protiv Julianne Pene, a bio bi to njihov treći međusobni obračun. Početkom petkog mjeseca Pena je obavijestila UFC da neće moći nastupiti na ovom eventu, odnosno otkazala je nastup zbog ozljede. Meksikanka Irene Aldana dobila je priliku uskočiti umjesto Pene, a naravno da takvu priliku nije mogla odbiti.

Nunes će protiv Aldane tražiti šestu obranu titule u bantam kategoriji, ali neće joj biti lako. Meksikanka napreduje iz meča u meč i postaje sve kompletnijom borkinjom. Trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede, a u posljednjih pet mečeva izgubila je samo od Holly Holm.

Mnogi MMA fanovi složit će se da sunaslovna borba večeri nudi bolji meč od glavne borbe večeri. Naime, u ‘‘co-main eventu‘‘ obračunat će se Charles Oliveira i Beneil Dariush. Dvojica ponajboljih boraca lake kategorije zapravo se bore za status sljedećeg izazivača u lakoj kategoriji, a obojica upisuju fantastične rezultate posljednjih nekoliko godina.

Oliveira je bivši prvak UFC-ove lake kategorije, a do poraza od Makhacheva u desetom mjesecu prošle godine, Oliveira je bio u seriji od 11 uzastopnih pobjeda. Brazilac se nije borio nakon poraza od Makhacheva, a u meč protiv Dariusha ulazi silno motiviran, jer želi što prije dobiti priliku za vratiti pojas u svoje vlasništvo.

Beneil Dariush neće mu biti lak zalogaj. Dariush je u seriji od osam uzastopnih pobjeda, a poraz nije osjetio od 2018. godine. Tada ga je nokautirao Anthony Hernandez, ali Dariush se preporodio nakon tog poraza i upisao je sjajnih osam pobjeda zaredom. Tony Ferguson, Mateusz Gamrot, Drew Dober, Carlos Diego Ferreira neka su od imena koje je porazio unutar tog niza, a samo jedna pobjeda dijeli ga od napada na titulu.

Ususret UFC 289 eventu i ‘‘fight weeku‘‘, UFC je po ustaljenom običaju objavio svoj ‘‘Countdown‘‘ (‘Odbrojavanje‘) video. U sklopu ‘‘Countdowna‘‘ pokrili su glavnu i sunaslovnu borbu večeri, a ostatak eventa zapravo ni ne nudi mečeve nekih većih imena. Borci poput Mikea Malotta, Adama Fugitta, Natea Landwehra itd. pronašli su mjesto na ‘‘main cardu‘‘ jednog ‘‘PPV‘‘ eventa, ali ne treba event unaprijed otpisati.

Prije svega, ‘‘zagrijte‘‘ se UFC-ovim ‘‘Countdownom‘‘, jer ipak je to najbolji uvod u ‘‘fight week‘‘. Video je ispod ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 13:37