UFC

(VIDEO) UFC debi pobjeda prvim nokautom u karijeri? Itekako je moguće!

Landwehr vs. Burns
 screenshot
Herbert Burns teško je mogao zamisliti bolji i efektniji debi u UFC-u od onog koji je izveo. Iako do sada nikoga u cijeloj karijeri nije nokautirao, upravo to je napravio borcu poznatom po nokautima, Nateu Landwehru. Sva ljepota MMA-a krije se u brutalnom koljenu kojim je Brazilac došao do prve UFC pobjede. Pogledajte kako!

Herbert je mlađi brat UFC-ovog velteraša Gilberta Burnsa, BJJ majstora koji je u posljednje vrijeme iznenadio time što je postao opasni nokauter. Čini se da je nešto od toga došlo i do njegovog brata, koji u dosadašnjoj karijeri nije nikoga savladao na taj način. Za sve postoji prvi put, a nekima kao Burnsu se to dogodi na najvećoj mogućoj sceni, u prvoj službenoj borbi unutar Octagona.

Očekivalo se kako će Burns tražiti priliku što prije odvesti borbu na pod i upravo tako je krenuo u okršaj. Na samom početku došao je do dobre prilike, uhvatio je vrat svog protivnika te krenuo pritiskati, no Landwehr se ipak izvukao. Vratio se na noge gdje se očekivala njegova prednost, a tako se i postavio. Vrlo agresivno ulazio je u udarce, vjerujući kako mu Burns ne može naškoditi u borbi na nogama.

No, upravo tada se dogodilo ono što je završilo borbu. Tijekom jednog Landwehrovog napada, Burns je povukao udarac koljenom i pogodio je točno u bradu. Američki debitant istog trenutka izgubio je tlo pod nogama, a Burns je s dva udarca na podu samo zaključio ovu priču. Pogledajte kako je to izgledalo!

Linker
20. travanj 2024 00:23